Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Hatsumago

Hatsumago Kimoto Tradition sake

0,72 l
769,90 Kč 1 069,31 Kč/l

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Kategorie:
Země původu: Japonsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Hatsumago Kimoto Tradition stylu Honjozo z prefektury Yamagata je vyrobeno tradiční metodou Kimoto a získalo řadu ocenění. Díky metodě Kimoto má sake výraznější chuť umami a kyselinu. Jednou z předností tohoto sake je jeho široká škála teploty podávání (10–55 °C). Při ohřátí se jeho chuť a aroma změní. Při teplotě kolem 50 °C je na nose cítit aroma rýžového nákypu. Při 35 °C se na nose objeví aroma suchého skořápkového ovoce.  

Charakteristika sake

  • Druh rýže: Haenuki 
  • Oblast: Yamagata
  • Jakostní zatřídění: Honjozo
  • Obsah alkoholu: 15 %

Snoubení s pokrmem

Doporučujeme podávat k sushi, sashimi, pomalu taženému bůčku, hovězímu vývaru a krémovým polévkám.

O vinařství

Společnost Sakagura Hatsumago byla na International Wine Challenge vyhlášena „Sakagurou roku 2018“. Zisk zlatých medailí v 7 kategoriích je velký úspěch pro sake uvařené tradiční metodou Kimoto. Kvalita se odráží v jemné chuti umami a typicky krémovém, suchém závěru. Sakagura byla založena v Sakatě v roce 1893 rodinou Sato. „Hatsumago“ znamená prvorozené vnouče.

Skladování

Skladujte v suchu, při teplotě 8–12 °C.

Při správné teplotě lze toto sake skladovat po otevření až 6 měsíců. Sake se nezkazí, pouze změní chuť.  

Výrobce

Sakagura Hatsumago
Tohoku Meijo
Yamagata
Japonsko. 

Složení

Rýže
Haenuki