
Fiftybeans
Fiftybeans Fluffy espresso/filtr zrnková káva
200 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Blend káv z Kostariky a Kolumbie s tóny mléčné čokolády, oříšků, peckového ovoce, květin a citrusů. Jedná se o kombinaci promyté kávy z kolumbijské farmy Mahusy a naturálně zpracované kávy z Kostariky, přičemž obě odrůdy jsou ve směsi zastoupeny rovnoměrně po 50 %.
Kostarická káva pochází z farmy Hacienda Sonora, která se nachází na úpatí sopky Poás. Tato farma využívá 100% obnovitelnou energii, kterou získává prostřednictvím vodního generátoru přeměňujícího energii proudící řeky. Díky tomu pohání nejen zpracovatelskou stanici, ale zároveň poskytuje bezplatnou elektřinu všem, kdo na farmě žijí a pracují. Hacienda Sonora se velkoryse dělí o svůj úspěch – vyplácí spravedlivé mzdy všem zaměstnancům a aktivně podporuje místní ekonomiku. Farma a její zpracovatelská stanice se rozkládají na ploše přibližně 100 hektarů, z nichž 45 hektarů tvoří zastíněná půda s kávovníky. Ty jsou obklopeny exotickými stromy a původní vegetací, která podporuje biodiverzitu, prospívá zdraví půdy a udržuje ji bohatou na živiny – což se přímo odráží v kvalitě a chuti pěstovaných kávových třešní. Zbývajících 35 hektarů tvoří rezervace divokých lesů, zatímco dalších 20 hektarů je věnováno pěstování cukrové třtiny, která se na pozemcích Hacienda Sonora pěstuje již více než 150 let.
Pro upražení této kávy se používá pražička Loring S35 Kestrel, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. To umožňuje velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost. Balíček je infuzován potravinářským dusíkem pro zpomalení oxidace zrn, proto si káva zachová svůj charakter i po 45 dnech od upražení.
Použití
Doporučujeme pro přípravu espressa, v moka konvičce nebo filtrovanými metodami, jako je aeropress, chemex, french press, V60, vacuum pot a moka pot.
Pro přípravu espressa vždy používejte zrna nejdříve 10 dnů od data pražení. Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 24 hodin vyvětrat, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
O výrobci
Fiftybeans je brněnská pražírna, která vznikla již v roce 2013. Zakladatel a pražič Roman Nejedlý je známou osobností v české komunitě výběrové kávy, jelikož v roce 2018 vyhrál české mistrovství v přípravě filtrované kávy, následně mohl Českou republiku reprezentovat na světovém mistrovství, kde se umístil na 12. místě. Hned rok na to si přidal do sbírky 2. místo na Baristovi roku, kde se soutěží v přípravě espresso nápojů. Díky těmto úspěchům je Roman jedním z nejzkušenějších baristů a pražičů kávy v České republice, což potvrzuje vítězství pražírny Fiftybeans v soutěži Pohár pražíren, která se uskutečnila v roce 2020.
Pro upražení této kávy Fiftybeans používá pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi kávy a také vyzdvihnout sladkost a tělo, případně zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
DLY trading s.r.o.
Drážní 253/7, Slatina
627 00 Brno
Česká republika
100% Arabica zrnková káva