
Kitoku
Kitoku Akita Akitakomachi japonská sushi rýže
2 kgDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Japonská rýže Kitoku Akita Akitakomachi se vyznačuje svou sladkostí a jemnou texturou. Rýžová zrna jsou plná a lepkavá, což je ideální pro sushi, onigiri nebo bento.
Použití
Nejlepší způsob jak připravit rýži je v rýžovaru. Rýži důkladně propláchněte vodou, dokud nebude voda čistá. Přesuňte rýži do hrnce, osolte a zalijte studenou vodou v poměru 1:2 (1 šálek rýže a 2 šálky vody). Po přidání vody nechte odpočinout na 1 hodinu. Začněte vařit v rýžovaru. Po uvaření důkladně promíchejte horní vrstvu rýže se spodní a přikryjte například utěrkou a pokličkou. Nechte rýži odpočinout několik minut.
O výrobci
Historie společnosti Kitoku sahá až do 19. století, kdy v roce 1882 začal zakladatel Tokubei Kimura ve svých 19 letech obchodovat s rýží. Až po téměř 70 letech, v roce 1950, vznikla společnost Kimura Tokubei Co., Ltd. a v roce 1951 se stala velkoobchodníkem s rýží. V roce 1964 se mění obchodní název na dosavadní Kitoku Co., Ltd. Zajímavostí je, že nový název vznikl z návrhů zaměstnanců společnosti.
Skladování
Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah přímého slunečního záření.
Rýže snadno absorbuje vlhkost a vlhká rýže může způsobit růst plísní a bakterií, či změnu barvy. Proto uchovávejte rýži vždy v suchu. Vystavení rýže přímému slunečnímu světlu, nebo větru způsobí odpaření přirozené vlhkosti, bez které pak rýže při vaření praská a bude hrudkovat.
Výrobce
Kitoku Shinryo Co.,Ltd.
2-8 Kanda-Ogawamachi
Chiyoda-ku
Tokyo 101-0052
Japonsko
rýže
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1431 kJ/342 kCal |
Tuky | 0.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.29 g |
Sacharidy | 77.6 g |
z toho cukry | 0.2 g |
Bílkoviny | 6.1 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |