
Ratafia Almond Spirit
Ratafia Almond Spirit Mandlička likér 33% obj.
500 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Mandlička je mandlový likér křišťálově čiré barvy se stříbrnými odlesky, který má velmi dobrou viskozitu. V chuti se objevují tóny rozdrcených mandlí a mandloňového sadu v květu. Likér je vyroben z pečlivě vybraných mandlí z mandloňové farmy ze slunné Kalifornie, které dodávají tu nejjemnější mandlovou silici, jež je díky podnebí maximálně aromaticky vyvážena. Označení kosher podtrhuje nejvyšší možnou čistotu kvality 100% přírodního produktu.
- Obsah alkoholu: 33 % obj.
Použití
Nejčastěji se podává samostatně jako digestiv po jídle, vychlazený nebo s kostkou ledu, kdy vynikne jeho jemná chuť. Výborně se uplatní také v koktejlech – je oblíbenou složkou drinků, jako je Amaretto Sour, Godfather nebo French Connection, kde dodává nápojům sladký oříškový tón. V kuchyni nachází uplatnění při pečení a přípravě dezertů.
O výrobci
Po více než čtvrt století v oboru lihovarnictví se Jan a Růženka Kleinerovi rozhodli věnovat zcela jinému zpracování ovoce, než jeho dlouhodobou fermentací s následnou destilací. Po dobu 10 let na zakázku subdodavatelsky dodávali do Hustopečí různé typy mandlových likérů. Během tohoto období v nich uzrával pocit, že by se měli pokusit vyvinout vlastní produkt, ale na kvalitativně vyšší úrovní – čistě přírodní mandlový likér bez syntetických složek. Jelikož v té době žádný takový čistě přírodní produkt na našem trhu neexistoval, museli se manželé Kleinerovi vydat na cestu objevování, během níž je výrazně inspirovala středomořská ratafia s více než tisíciletou tradicí výroby.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Ratafia Almond Spirit s.r.o.
Žešov 139
796 01 Prostějov
Česká republika
Neutrální extra jemný obilný líh (EU), cukr, čistá mandlová silice
Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota | kJ/ kCal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Vláknina | g |