Přeskočit navigaci

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

JZT Ferments

JZT Ferments x Rohlik.cz Upcyklovaná kombucha Okurka s mátou

330 ml
Lokální značka
116,90 Kč 354,24 Kč/l

Doručení už do 60 minut

40+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Kombucha s okurkou, limetou a mátou od JZT Ferments ve spolupráci s Rohlik.cz. Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, obohacený o probiotické kultury. 

Tato varianta vznikla upcyklací okurek, limet a máty, které by jinak zůstaly nevyužité. Výsledkem je jemně nakyslá, příjemně osvěžující kombucha s chladivým tónem okurky, šťavnatostí limety a bylinkovou jiskrou máty. Skvělá volba právě na podzim, kdy příjemně odlehčí a povzbudí po sytějších jídlech i chladnějších dnech.

JZT Kombucha je ručně vyráběná, raw a nepasterizovaná – takže v každé lahvi najdete jen to nejlepší z přírody a tradiční fermentace.

Použití

Před otevřením doporučujeme lehce promíchat. Nejlépe chutná pořádně vychlazená, podávaná na ledu. Výborně se hodí ke každému jídlu, osvěžit se jí ale můžete kdykoliv během dne. JZT kombuchy skvěle chutnají samotné, ale kombinace s kvalitním ginem stojí za to.

Upozornění

JZT kombuchy mohou mít proměnlivou perlivost díky tomu, že zrají přirozeně v lahvi a nesytí se uměle. Čerstvá kombucha může perlit méně, nic jí to ale neubírá na jejích vlastnostech.

O výrobci

Za JZT Ferments stojí tři mladí kluci – Jirka, Zdenda a Tom. Kromě celoživotního přátelství je pojí také vztah k dobrému jídlu a pití. S kombuchou se poprvé setkali během studijních pobytů v severní Americe, kde si je zcela podmanila. Po návratu domů, jako správní foodies, hledali něco podobného, avšak marně. Až Jirka jednoho dne začal dělat svou domácí kombuchu, která byla konečně srovnatelná s těmi, jež měli možnost ochutnat za velkou louží. Od tohoto momentu už zbývalo pouze pár kroků k tomu, aby se JZT kluci během jednoho deštivého rána rozhodli začít připravovat kombuchu ve velkém.

Skladování

Uchovávejte v chladu při teplotě 2–6° C. Zároveň je vhodné kombuchu uchovávat ve vzpřímené poloze, jelikož nápoj stále kvasí a hliníkové víčko může lehce povolit. Ideální je spotřebovat kombuchu do 6 týdnů od data lahvování, nicméně ani po této době není kombucha závadná, pouze je výrazně kyselejší a může obsahovat viditelné shluky kvasinek. Spotřebujte do 24 hodin od otevření.

Výrobce

JZT Ferments s.r.o.
Sadov – Bor 120
Karlovy Vary, 36001
Česká republika

nálev z čaje (milk oolong), 10 % šťáva z okurek, 2 % šťáva z limet, máta,
cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (<0,5 %). V každé lahvi jsou miliony probiotických bakterií.

E260(Kyselina octová), E270(Kyselina mléčná)

Nutriční hodnoty na 100g

Energetická hodnota66.9 kJ/16 kCal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy4 g
z toho cukry3.9 g
Bílkoviny0 g
Sůl0 g
Vláknina0 g