
JZT Ferments
JZT Ferments x Rohlik.cz Upcyklovaná kombucha Okurka s mátou
330 mlDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kombucha s okurkou, limetou a mátou od JZT Ferments ve spolupráci s Rohlik.cz. Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, obohacený o probiotické kultury.
Tato varianta vznikla upcyklací okurek, limet a máty, které by jinak zůstaly nevyužité. Výsledkem je jemně nakyslá, příjemně osvěžující kombucha s chladivým tónem okurky, šťavnatostí limety a bylinkovou jiskrou máty. Skvělá volba právě na podzim, kdy příjemně odlehčí a povzbudí po sytějších jídlech i chladnějších dnech.
JZT Kombucha je ručně vyráběná, raw a nepasterizovaná – takže v každé lahvi najdete jen to nejlepší z přírody a tradiční fermentace.

Použití
Před otevřením doporučujeme lehce promíchat. Nejlépe chutná pořádně vychlazená, podávaná na ledu. Výborně se hodí ke každému jídlu, osvěžit se jí ale můžete kdykoliv během dne. JZT kombuchy skvěle chutnají samotné, ale kombinace s kvalitním ginem stojí za to.
Upozornění
JZT kombuchy mohou mít proměnlivou perlivost díky tomu, že zrají přirozeně v lahvi a nesytí se uměle. Čerstvá kombucha může perlit méně, nic jí to ale neubírá na jejích vlastnostech.
O výrobci
Za JZT Ferments stojí tři mladí kluci – Jirka, Zdenda a Tom. Kromě celoživotního přátelství je pojí také vztah k dobrému jídlu a pití. S kombuchou se poprvé setkali během studijních pobytů v severní Americe, kde si je zcela podmanila. Po návratu domů, jako správní foodies, hledali něco podobného, avšak marně. Až Jirka jednoho dne začal dělat svou domácí kombuchu, která byla konečně srovnatelná s těmi, jež měli možnost ochutnat za velkou louží. Od tohoto momentu už zbývalo pouze pár kroků k tomu, aby se JZT kluci během jednoho deštivého rána rozhodli začít připravovat kombuchu ve velkém.

Skladování
Uchovávejte v chladu při teplotě 2–6° C. Zároveň je vhodné kombuchu uchovávat ve vzpřímené poloze, jelikož nápoj stále kvasí a hliníkové víčko může lehce povolit. Ideální je spotřebovat kombuchu do 6 týdnů od data lahvování, nicméně ani po této době není kombucha závadná, pouze je výrazně kyselejší a může obsahovat viditelné shluky kvasinek. Spotřebujte do 24 hodin od otevření.
Výrobce
JZT Ferments s.r.o.
Sadov – Bor 120
Karlovy Vary, 36001
Česká republika
nálev z čaje (milk oolong), 10 % šťáva z okurek, 2 % šťáva z limet, máta,
cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid
uhličitý a alkohol (<0,5 %). V každé lahvi jsou miliony probiotických bakterií.
E260(Kyselina octová), E270(Kyselina mléčná)
Nutriční hodnoty na 100g
| Energetická hodnota | 66.9 kJ/16 kCal |
| Tuky | 0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 4 g |
| z toho cukry | 3.9 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0 g |
| Vláknina | 0 g |