Přeskočit navigaci

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Naše maso

Naše maso Holandský řízek

cca 380 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

NovinkaPrémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 170,96 Kč 449,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Holandský řízek je masný polotovar prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat a českého sýru eidam. Název „holandský řízek“ se v české kuchyni používá už dlouhá léta. První holandské řízky se připravovaly s ančovičkami, které se do Čech dovážely z Holandska. Až v 70. letech 20 století se v kuchařkách objevily recepty na holandské řízky z vepřového bůčku s ingrediencemi, které opět pocházejí z Holandska – sýry typu eidam a gouda. 

Balení obsahuje 2 porce semletého masa (každá o hmotnosti cca 190 g). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Připravit si ho můžete na přírodno nebo usmažit v trojobalu dozlatova.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Vepřové maso 66 %, 24 % SÝR EIDAM (MLÉKO, jedlá sůl, chlorid vápenatý, mlékárenské kultury, syřidlo), 8 % MLÉKO PLNOTUČNÉ, jedlá sůl, černý pepř.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1657 kJ/392 kCal
Tuky38 g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g
Sacharidy0.5 g
z toho cukry0.5 g
Bílkoviny12 g
Sůl1.4 g
Vláknina0 g

Alergeny

Mléko
Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Hořčice
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.