Suroviny

  • 1 kg zralých jahod
  • 1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1
  • 350 g cukru krupice

Postup

  • 1
    Gelfix Super smícháme v misce se 2 lžícemi cukru. Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme, vložíme do kastrolu a částečně rozmačkáme.
  • 2
    Na středním ohni přivedeme jahody k varu. Přidáme Gelfix Super a 1 minutu mícháme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme 6 minut. Naběračkou opatrně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Tu vyhodíme.
  • 3
    Ještě horké plníme do pečlivě vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.

TIP

Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

1 kg zralých jahod

1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1