• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 filety z tresky s kůží po 180 g
  • 400 g cherry rajčat
  • 70 g jarní cibulky
  • 20 ks oliv nicoise
  • 8 snítek tymiánu
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečící papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Tresku zbavíme pomocí pinzety kostiček. Kůži na 2–3 místech nařízneme, ryba se tak při tepelné úpravě nezkroutí. Z obou stran rybu vydatně osolíme a kůži opepříme. Pánev vhodnou do trouby vytřeme olejem, položíme na ni čtverec pečicího papíru a na středním ohni ji rozehřejeme. Na papír vlijeme 1 lžíci oleje, položíme tymián a tresku kůží dolů. Rybu zakápneme 1 lžící oleje a pečeme 3 minuty. Poté ji dáme dopéct 3-5 minut (záleží na velikosti filetu ryby) do rozehřáté trouby.
  • 3Jarní cibulku očistíme a našikmo nakrájíme. Rajčata rozkrojíme napůl. Na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním ohni vlijeme 6 lžic oleje, přidáme jarní cibulku a promícháme. Přidáme nakrájená rajčata a cukr, promícháme, přidáme olivy a necháme je prohřát. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a vmícháme bazalku.
  • 4Na talíř dáme část rajčatové směsi a 1 porci opečené ryby.

TIP

Tresku si připravíte na 1 pánvi s nepřilnavým povrchem a 1 pánvi vhodné do trouby. Budete také potřebovat pinzetu. Ovšem díky pečicímu papíru nemusíte použít pánev s nepřilnavým povrchem, která není vhodná do trouby. Ryba se takto k ocelové pánvi nepřipeče a půjde po upečení v troubě snadno vyndat.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

4 filety z tresky s kůží po 180 g
400 g cherry rajčat
70 g jarní cibulky
 
20 ks oliv nicoise
 
8 snítek tymiánu
 
8 lžic olivového oleje
 
2 lžíce cukru krupice
 
4 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečící papír
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.