• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 filety z tresky s kůží po 180 g
  • 400 g cherry rajčat
  • 70 g jarní cibulky
  • 20 ks oliv nicoise
  • 8 snítek tymiánu
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce nahrubo nakrájené bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečící papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Tresku zbavíme pomocí pinzety kostiček. Kůži na 2–3 místech nařízneme, ryba se tak při tepelné úpravě nezkroutí. Z obou stran rybu vydatně osolíme a kůži opepříme. Pánev vhodnou do trouby vytřeme olejem, položíme na ni čtverec pečicího papíru a na středním ohni ji rozehřejeme. Na papír vlijeme 1 lžíci oleje, položíme tymián a tresku kůží dolů. Rybu zakápneme 1 lžící oleje a pečeme 3 minuty. Poté ji dáme dopéct 3-5 minut (záleží na velikosti filetu ryby) do rozehřáté trouby.
  • 3Jarní cibulku očistíme a našikmo nakrájíme. Rajčata rozkrojíme napůl. Na nepřilnavou pánev rozehřátou na středním ohni vlijeme 6 lžic oleje, přidáme jarní cibulku a promícháme. Přidáme nakrájená rajčata a cukr, promícháme, přidáme olivy a necháme je prohřát. Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme a vmícháme bazalku.
  • 4Na talíř dáme část rajčatové směsi a 1 porci opečené ryby.
Tip
Tresku si připravíte na 1 pánvi s nepřilnavým povrchem a 1 pánvi vhodné do trouby. Budete také potřebovat pinzetu. Ovšem díky pečicímu papíru nemusíte použít pánev s nepřilnavým povrchem, která není vhodná do trouby. Ryba se takto k ocelové pánvi nepřipeče a půjde po upečení v troubě snadno vyndat.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 filety z tresky s kůží po 180 g

Treska filet s kůží bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g cherry rajčat

Cherry rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

70 g jarní cibulky

 

20 ks oliv nicoise

 

8 snítek tymiánu

 

8 lžic olivového oleje

 

2 lžíce cukru krupice

 

4 lžíce nahrubo nakrájené bazalky

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečící papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.