Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FLAVOURED STOCK

  • 400 g kuřecích prsou bez kůže
  • 1,4 l kuřecího vývaru
  • 100 g jarní cibulky
  • 40 g čerstvého koriandru
  • 40 g oloupaného zázvoru, nakrájeného najemno
  • 10 g oloupaného česneku, nakrájeného najemno
  • 20 g červené chilli papričky

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 750 ml ochuceného vývaru
  • 25 g oloupaného zázvoru
  • 60 g čerstvého koriandru se stonky
  • 30 g bílé části jarní cibulky
  • 10 g červené chilli papričky
  • 500 ml kokosového mléka
  • 30 g hnědého cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • sůl
  • 5 lžic limetové šťávy

INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED BROTH

  • 1
    Suroviny na vývar dáme do hrnce, přivedeme k varu, stáhneme vytvořenou pěnu a vaříme nezakryté na mírném ohni 15 minut. Poté stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
  • 2
    Maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky silné 1 cm. Hotový vývar přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce.

COMPLETION

  • 1
    Zázvor nakrájíme na tenké plátky, koriandr i se stonky a jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky.
  • 2
    Ochucený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj zázvor a kokosové mléko a opět přivedeme k varu. Přidáme nakrájený koriandr, nakrájené maso z ochuceného vývaru a cukr, promícháme, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.
  • 3
    Přidáme limetovou šťávu, promícháme, přidáme rybí omáčku, znovu přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme jarní cibulku a chilli papričku, promícháme a stáhneme z ohně.
Tip
Zbytek ochuceného vývaru můžete zamrazit nebo připravit více polévky. Pak ale musíte navýšit množství limetové šťávy, cukru a rybí omáčky tak, aby polévka měla vyváženou kyselosladkou chuť s vyrovnanou slanou chutí v závěru.  Do ochuceného vývaru můžete přidat 2 ks překrojené citronové trávy a 8 ks kafírových lístků. Místo hnědého cukru můžete použít palmový cukr, který má velmi charakteristickou chuť. Čerstvé chilli můžete přidat či ubrat dle chuti. Do polévky můžete na poslední 3 minuty varu přidat malé čerstvé žampiony nakrájené na čtvrtiny nebo hlívu natrhanou na menší kousky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FLAVOURED STOCK

INGREDIENTS FOR COMPLETION