4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

OCHUCENÝ VÝVAR

  • 400 g kuřecích prsou bez kůže
  • 1,4 l kuřecího vývaru
  • 100 g jarní cibulky
  • 40 g čerstvého koriandru
  • 40 g oloupaného zázvoru, nakrájeného najemno
  • 10 g oloupaného česneku, nakrájeného najemno
  • 20 g červené chilli papričky

NA DOKONČENÍ

  • 500 ml kokosového mléka
  • 750 ml ochuceného vývaru
  • 25 g oloupaného zázvoru
  • 30 g bílé části jarní cibulky
  • 5 lžic limetové šťávy
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 60 g čerstvého koriandru se stonky
  • 10 g červené chilli papričky
  • 30 g hnědého cukru
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OCHUCENÝ VÝVAR

  • 1Suroviny na vývar dáme do hrnce, přivedeme k varu, stáhneme vytvořenou pěnu a vaříme nezakryté na mírném ohni 15 minut. Poté stáhneme z ohně a necháme 20 minut odstát.
  • 2Maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky silné 1 cm. Hotový vývar přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce.

NA DOKONČENÍ

  • 1Zázvor nakrájíme na tenké plátky, koriandr i se stonky a jarní cibulku nakrájíme najemno. Chilli papričku nakrájíme na jemné plátky.
  • 2Ochucený vývar přivedeme k varu, přidáme do něj zázvor a kokosové mléko a opět přivedeme k varu. Přidáme nakrájený koriandr, nakrájené maso z ochuceného vývaru a cukr, promícháme, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.
  • 3Přidáme limetovou šťávu, promícháme, přidáme rybí omáčku, znovu přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Dle chuti osolíme. Přidáme jarní cibulku a chilli papričku, promícháme a stáhneme z ohně.
Tip
Zbytek ochuceného vývaru můžete zamrazit nebo připravit více polévky. Pak ale musíte navýšit množství limetové šťávy, cukru a rybí omáčky tak, aby polévka měla vyváženou kyselosladkou chuť s vyrovnanou slanou chutí v závěru.  Do ochuceného vývaru můžete přidat 2 ks překrojené citronové trávy a 8 ks kafírových lístků. Místo hnědého cukru můžete použít palmový cukr, který má velmi charakteristickou chuť. Čerstvé chilli můžete přidat či ubrat dle chuti. Do polévky můžete na poslední 3 minuty varu přidat malé čerstvé žampiony nakrájené na čtvrtiny nebo hlívu natrhanou na menší kousky.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

OCHUCENÝ VÝVAR

400 g kuřecích prsou bez kůže

Kuřecí prsa bez kůže bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1,4 l kuřecího vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g jarní cibulky

 

40 g čerstvého koriandru

 

40 g oloupaného zázvoru, nakrájeného najemno

 

10 g oloupaného česneku, nakrájeného najemno

 

20 g červené chilli papričky

 

NA DOKONČENÍ

500 ml kokosového mléka

 

750 ml ochuceného vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

25 g oloupaného zázvoru

 

30 g bílé části jarní cibulky

 

5 lžic limetové šťávy

 

3 lžíce rybí omáčky

 

60 g čerstvého koriandru se stonky

 

10 g červené chilli papričky

 

30 g hnědého cukru

 

sůl