Meruňková marmeláda

1,4 KG
NOVINKA

SUROVINY

  • 1 kg vypeckovaných velmi zralých meruněk
  • 1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1
  • 350 g cukru krupice

POSTUP

  • 1
    Gelfix Super smícháme v misce se 2 lžícemi cukru. Meruňky nakrájíme najemno, dáme do kastrolu a na středním ohni přivedeme k varu.
  • 2
    Stáhneme oheň na třetinu, přidáme Gelfix Super a 1 minutu mícháme. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme 8 minut. Stáhneme z ohně.
  • 3
    Ještě horké plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.

TIP

Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef