Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg vypeckovaných velmi zralých meruněk
  • 1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1
  • 350 g cukru krupice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Gelfix Super smícháme v misce se 2 lžícemi cukru. Meruňky nakrájíme najemno, dáme do kastrolu a na středním ohni přivedeme k varu.
  • 2Stáhneme oheň na třetinu, přidáme Gelfix Super a 1 minutu mícháme. Přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme 8 minut. Stáhneme z ohně.
  • 3Ještě horké plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg vypeckovaných velmi zralých meruněk

Meruňky čerstvé bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1

Gelfix 3:1 bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

350 g cukru krupice