40 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce domácího vanilkového cukru
  • sádlo na vymazání formiček
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte formičky. Sádlo rozpusťte, ale jen tak, aby zůstalo vlažné. Důkladně jím peroutkou z peří nebo štětečkem ze silikonu vymažte vnitřek formiček a neopomeňte přitom jediné místečko a jediný trochu temnější záhyb. Nechte ztuhnout.
  • 2Žloutky s cukrem šlehejte metličkou 15 minut v kuchyňském robotu nebo 40-45 minut ručně. Troubu v mezičase předehřejte na 140 stupňů. Teplota trouby je důležitá, měli byste si být jisti, že trouba má opravdu uvedených 140 stupňů, ne víc a ne míň.
  • 3Do každé vymazané formičky nalijte jednu malou kávovou lžičku ušlehané žloutkové pěny, formičky naskládejte bez zbytečné prodlevy na plech a hned vložte do trouby. Pečte 5 minut, dokud se obsah formiček půvabně nenafoukne, poté snižte teplotu na 120 stupňů a ještě 15 minut pomalu dopékejte. Troubu pokud možno prvních 10-15 minut pečení vůbec neotvírejte.
  • 4Jakmile se blíží konec pečení, vyjměte na zkoušku jeden vzorek a ještě za tepla ho vyklepněte. Měl by hladce vyklouznout. Rozlomte ho, a pokud je už téměř dokonale křehký i uvnitř, vyndejte a vyklepněte i ostatní.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

120 g moučkového cukru

Moučkový cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 žloutky

Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 lžíce domácího vanilkového cukru

 

sádlo na vymazání formiček