Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 ml polotučného kravského mléka (lze nahradit rostlinným)
  • 10 g másla (pokojové teploty)
  • 40 g hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa)
  • 50 g ovesných vloček celých
  • 50 g ovesné mouky (jemně mletých ovesných vloček)
  • 40 g třtinového cukru krystal
  • 1 velký zralý banán (cca 120 g bez slupky)
  • 30 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo)
  • 2 lžíce vody
  • 1⁄2 lžičky mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do menšího rendlíku nalijte 350 ml mléka a pomalu přiveďte k varu na středním plameni. Do vroucího mléka nasypte ovesné vločky, ovesnou mouku, mletou skořici a 20 g třtinového cukru a na středním plameni vařte 2–3 minuty.
  • 2Poté rendlík sejměte z plamene, přiklopte talířem a nechte 3–5 minut odstát.
  • 3Mezitím si připravte karamelizovaný banán. Banán oloupejte, přepulte a poté podélně rozkrojte. Do menší pánve (nejlépe s nepřilnavým povrchem) nasypte zbylých 20 g třtinového cukru a přilijte 2 lžíce vody. Pomalu zahřívejte na mírném až středním plameni 1–2 minuty, dokud cukr nezačne mírně bublat. Poté do pánve přidejte banán rozříznutou stranou dolů a vařte na mírném plameni další 2–3 minuty. Jakmile začne cukr hnědnout, přidejte máslo, plamen snižte na mírný a nechte pomalu rozpustit (1–2 minuty).
  • 4Hotovou ovesnou kaši rozdělte spolu s karamelizovaným banánem do jednotlivých misek. Na každou porci před podáváním nastrouhejte hořkou čokoládu a přisypte nahrubo nasekané vlašské ořechy.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY