Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 70 g mletých mandlí
  • 250 g bezlepkové mouky
  • Rybízový džem na slepování (můžete použít jakýkoliv džem)

POSTUP

  • 1
    Moučkový cukr, vanilkový cukr a máslo třeme do pěny, poté přidáme vejce a šleháme zhruba 2 minuty. Následně zapracujeme mouku a mandle, abychom vytvořili těsto. Zabalíme do fólie a necháme minimálně hodinu odležet.
  • 2
    Necháme předehřát troubu na 180°C. Mezitím vyválíme těsto na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolný tvar. Polovinu s kolečkem uprostřed.
  • 3
    Vykrojené linecké dáme na pečící papír a pečeme zhruba 8 minut, dokud nedosáhne těsto zlatavé barvy. Po upečení necháme vychladnout a slepujeme libovolným džemem. Následně ozdobíme moučkovým cukrem.
Rohlík vaří

SUROVINY