Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g másla
- 1 vejce
- 70 g mletých mandlí
- 250 g bezlepkové mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- Rybízový džem na slepování (můžete použít jakýkoliv džem)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Moučkový cukr, vanilkový cukr a máslo třeme do pěny, poté přidáme vejce a šleháme zhruba 2 minuty. Následně zapracujeme mouku a mandle, abychom vytvořili těsto. Zabalíme do fólie a necháme minimálně hodinu odležet.
- 2Necháme předehřát troubu na 180°C. Mezitím vyválíme těsto na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolný tvar. Polovinu s kolečkem uprostřed.
- 3Vykrojené linecké dáme na pečící papír a pečeme zhruba 8 minut, dokud nedosáhne těsto zlatavé barvy. Po upečení necháme vychladnout a slepujeme libovolným džemem. Následně ozdobíme moučkovým cukrem.
