Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 70 g mletých mandlí
  • 250 g bezlepkové mouky
  • Rybízový džem na slepování (můžete použít jakýkoliv džem)

POSTUP

  • 1
    Moučkový cukr, vanilkový cukr a máslo třeme do pěny, poté přidáme vejce a šleháme zhruba 2 minuty. Následně zapracujeme mouku a mandle, abychom vytvořili těsto. Zabalíme do fólie a necháme minimálně hodinu odležet.
  • 2
    Necháme předehřát troubu na 180°C. Mezitím vyválíme těsto na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolný tvar. Polovinu s kolečkem uprostřed.
  • 3
    Vykrojené linecké dáme na pečící papír a pečeme zhruba 8 minut, dokud nedosáhne těsto zlatavé barvy. Po upečení necháme vychladnout a slepujeme libovolným džemem. Následně ozdobíme moučkovým cukrem.
Rohlík cooks

SUROVINY