• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 lilky po 200 g
  • 80 g lískových ořechů
  • 70 g oloupané cibule
  • 20 g oloupaného česneku
  • 70 g oloupaných brambor  (varný typ B)
  • 100 ml olivového oleje
  • 500 ml polotučného mléka
  • 2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 4–6 lžiček bílého jogurtu řeckého typu
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 220 °C.
  • 2Lilky potřeme 2 lžícemi oleje, vložíme je do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Částečně zchladlé lilky podélně rozřízneme na poloviny, lžící vyškrábneme dužninu do mísy a necháme ji vychladnout. Poté ji nakrájíme nahrubo.
  • 3Teplotu v troubě snížíme na 160 °C, vložíme do ní lískové ořechy a pečeme je 15 minut. Poté je necháme vychladnout a nakrájíme je rovněž nahrubo.
  • 4Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 5V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme česnek a brambory a restujeme za stálého míchání 2 minuty. Přidáme nakrájený lilek, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 6Přilijeme mléko a 500 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka. Během mixování přilijeme zbylý olivový olej. Polévku případně dochutíme solí.
  • 7Na talíři polévku pokapeme olivovým olejem, posypeme nakrájenou petrželí a lískovými ořechy a doplníme lžičkou bílého jogurtu.

TIP

Pro přípravu polévky budete potřebovat mixér. Místo vody můžete použít zeleninový vývar. Polévka bude mít výraznější chuť.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

4 lilky po 200 g
80 g lískových ořechů
70 g oloupané cibule
 
20 g oloupaného česneku
 
70 g oloupaných brambor  (varný typ B)
 
100 ml olivového oleje
 
500 ml polotučného mléka
 
2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
 
4–6 lžiček bílého jogurtu řeckého typu
 
pepř
 
sůl