SUROVINY

  • 120 g vlašských ořechů
  • 20 g oloupaného česneku
  • 30 g másla
  • 40 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano
  • 140 ml olivového oleje
  • 15 ml bílého vinného octa
  • 2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 5 g soli

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Ořechy vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut. Upečené ořechy přendáme z plechu do mísy a necháme vychladnout. Poté je nahrubo pokrájíme.
  • 3
    Česnek nakrájíme nahrubo. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a česnek na něm necháme za občasného míchání 1 minutu zpěnit. Stáhneme z ohně a za občasného míchání nechám vychladnout. Pozor, ať česnek příliš nezhnědne, pesto by bylo hořké.
  • 4
    Všechny suroviny vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce vody a rozmixujeme. Dle chuti případně dosolíme.

TIP

K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY