Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POLENTA

  • 630 ml polotučného mléka
  • 1 zarovnaná lžička nakrájeného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 200 g instantní polenty
  • 60 g másla

RAGÚ

  • 250 g lesních hub
  • 80 g oloupané šalotky
  • 40 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA POLENTU

  • 1
    V kastrolu smícháme 500 ml vody, mléko, rozmarýn, sůl a pepř a přivedeme k varu. Jakmile začne směs vřít, postupně přisypáváme polentu, stáhneme oheň a za stálého míchání vaříme 3–5 minut, dokud se polenta nezačne oddělovat od stran kastrolu. Nakonec přimícháme máslo a necháme ho rozpustit. Stáhneme z ohně.

POSTUP NA RAGÚ

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2
    Na středním ohni necháme v pánvi rozpustit máslo, přidáme nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme sdrhnuté lístky tymiánu a nakrájené houby a za častého míchání restujeme dozlatova. Dle chuti osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželí.
Tip
Směs vody a mléka by měla být opravdu dobře dochucená, později se polenta špatně dochucuje. Polentu můžete také rozetřít na plech vyložený pečicím papírem do výšky 2 cm, nechat vychladnout a později nakrájet a opéct v pánvi na olivovém oleji.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

POLENTA

RAGÚ