Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g zadního hovězího
  • 350 g bílého hlávkového zelí
  • 240 g oloupané červené řepy
  • 200 g oloupaných brambor
  • 200 g konzervovaných drcených rajčat
  • 170 g oloupané cibule
  • 150 g očištěného fenyklu
  • 100 g oloupané mrkve
  • 30 g sádla
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 stonek řapíkatého celeru bez lístků
  • 2 bobkové listy
  • 2 stonky plocholisté petržele
  • světlá jíška
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

NA DOCHUCENÍ

  • 1 lžička zakysané smetany
  • snítka kopru do každého talíře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm a dáme je do misky se studenou vodou.
  • 2Mrkev podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Cibuli nakrájíme nahrubo, řapíkatý celer překrojíme na polovinu.
  • 3Z fenyklu vykrojíme tuhý střed a fenykl nakrájíme na nudličky.
  • 4Ze zelí vykrojíme tuhý střed a zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme do misky. Zalijeme vinným octem, přidáme 1 kávovou lžičku soli a promícháme.
  • 5130 g řepy nakrájíme na plátky silné 0,5 cm, ty pak ještě na třetiny. Zbytek řepy nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 6V kastrolu rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
  • 7Maso ze všech stran osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a opečeme ze všech stran dozlatova.
  • 8Přidáme řepu nakrájenou na plátky a restujeme za občasného míchání 3 minuty.
  • 9Do kastrolu vlijeme 1,5 l studené vody, nebo tolik, aby bylo maso ponořené. Přidáme řapíkatý celer, plocholistou petržel, fenykl, drcená rajčata a bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 1,5 hodiny.
  • 10Poté přidáme vymačkané zelí, řepu nakrájenou na kostky a nakrájenou mrkev a vaříme 20 minut.
  • 11Slijeme nakrájené brambory a přidáme je do kastrolu. Přidáme jíšku, promícháme a vaříme na nejmenším možném ohni 30 minut.
  • 12Vyndáme řapíkatý celer, plocholistou petržel a maso, které nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Poté ho vrátíme do kastrolu a polévku dle potřeby osolíme.
  • 13Na talíř podáváme se lžičkou zakysané smetany, případně dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

350 g zadního hovězího

Hovězí zadní bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

350 g bílého hlávkového zelí

Hlávkové zelí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

240 g oloupané červené řepy

 

200 g oloupaných brambor

 

200 g konzervovaných drcených rajčat

 

170 g oloupané cibule

 

150 g očištěného fenyklu

 

100 g oloupané mrkve

 

30 g sádla

 

2 lžíce bílého vinného octa

 

1 stonek řapíkatého celeru bez lístků

 

2 bobkové listy

 

2 stonky plocholisté petržele

 

světlá jíška

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

NA DOCHUCENÍ

1 lžička zakysané smetany

 

snítka kopru do každého talíře