Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

MASO!

MASO! Beef rib eye

ca. 1.2 kg

3 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Fresh from the farm

ca.

 CZK 659.88 CZK 549.90 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Vysoký roštěnec neboli vysoká roštěná je sval z oblasti hřbetu nejblíže krku býka. Tento konkrétní řez je přesně na přechodu nízkého a vysokého roštěnce.

Maso nemá sice výrazné tukové oko, které je charakteristické pro Rib-Eye, ale oproti nízkému roštěncivětší tukové mramorování. Pokud si tedy chcete dopřát velice šťavnatou hovězí pečeni, tak právě toto je ten pravý kus pro vás.

Roštěnec je skvělým kusem pro přípravu Vídeňské roštěné stejně jako na pečení roastbeefu.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Maso je skvělé na přípravu minutek a steaků.

Tip! Připravte si roastbeef podle následujícího receptu:

Očištěné a odblaněné maso osolte, opepřete, pokapejte portským vínem, pomažte hořčicí a vmasírujte tymiánové lístečky. Zabalte do sáčku a uložte alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Přibližně 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndejte a nechte natemperovat při pokojové teplotě.

Na rozpáleném olivovém oleji zprudka a ze všech stran opečte zlehka osušené maso. Poté přendejte do pekáče a v předem předehřáté troubě pečte asi 45–50 min na 120 °C. Hotový roastbeef nechte alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 3 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí vysoký roštěnec