•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4–6 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 300 g dužniny žluté papriky
  • 300 g dužniny červené papriky
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 g oloupaných brambor
  • 80 g rostlinného oleje
  • 20 g hladké mouky
  • 10 g sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
  • 3Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
  • 4Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS