Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g očištěné mrkve
  • 70 g oloupaných brambor
  • 80 g cibule
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 400 ml mléka
  • 60 g másla
  • 7 lžic olivového oleje
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce soli

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 1,5 lžíce ricotty
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené pažitky
  • extra panenský olivový olej
  • čerstvě mletý pepř

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Mrkev a brambory nakrájíme na menší kostky.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev, brambory a zázvor a restujeme 5 minut za občasného míchání.
  • 3
    Osolíme, opepříme, přilijeme mléko a 400 ml vody a promícháme. Vaříme na mírném ohni 20–25 minut. Občas zamícháme.
  • 4
    Přidáme máslo a zbylý olej a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  • 5
    Do každé porce vložíme část ricotty, dozdobíme pažitkou a pepřem a zakápneme olejem.
Tip
K přípravě krému budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR COMPLETION