Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g červené čočky
  • 400 g drcených konzervovaných rajčat
  • 120 g sladkých brambor (batátů)
  • 40 g šalotky
  • 60 g olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 8 g celé skořice
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky tymiánu
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 2 lžíce na nudličky nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžičky soli
  • špetka chilli
  • 2 lžíce červeného vinného octa

INSTRUCTIONS

  • 1
    Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g olivového oleje a necháme na něm zpěnit šalotku. Přidáme bobkový list, skořici, chilli a česnek a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme vinný ocet, tymián, promícháme, přidáme citronovou kůru, promícháme a necháme odvařit veškerou tekutinu.
  • 3
    Přidáme batáty, promícháme, přidáme drcená rajčata, 700 ml vroucí vody a necháme vařit 7 minut. Přidáme čočku a vaříme ji na středním ohni doměkka.
  • 4
    Vyndáme skořici a tymián a vmícháme nakrájenou petržel a zbylý olej.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká. Doba varu se může lišit dle stáří a typu čočky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS