Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR POTATOES
- 1 kg omytých a očištěných brambor ve slupce (varný typ B)
INGREDIENTS FOR GARLIC BUTTER
- 150 g másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
INSTRUCTIONS FOR POTATOES
- 1Rozehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Brambory nakrájíme na kolečka silná 4 mm. Vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě cca 18 minut doměkka. V polovině pečení brambory na plechu otočíme.
- 3Hotové brambory vyklopíme do mísy, důkladně osolíme a podáváme s česnekovým máslem.
INSTRUCTIONS FOR GARLIC BUTTER
- 1Máslo dáme do misky a necháme ho částečně změknout.
- 2Česnek podélně rozřízneme a odstraníme středový klíček. Česnek prolisujeme ho nebo utřeme a přidáme k máslu. Osolíme a důkladně promícháme.
Tip
Délka pečení brambor závisí na ročním období, ve kterém budete brambory péct.
Toto jednoduché, ale výtečné jídlo se jí rukama. Hosté si berou horké plátky brambor, které zlehka dle chuti potřou ochuceným máslem.
Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření vyndavá.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
