Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 120 g vlašských ořechů
  • 20 g oloupaného česneku
  • 30 g másla
  • 40 g najemno nastrouhaného sýra Grana Padano
  • 140 ml olivového oleje
  • 15 ml bílého vinného octa
  • 2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 5 g soli

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Ořechy vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 15 minut. Upečené ořechy přendáme z plechu do mísy a necháme vychladnout. Poté je nahrubo pokrájíme.
  • 3
    Česnek nakrájíme nahrubo. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a česnek na něm necháme za občasného míchání 1 minutu zpěnit. Stáhneme z ohně a za občasného míchání nechám vychladnout. Pozor, ať česnek příliš nezhnědne, pesto by bylo hořké.
  • 4
    Všechny suroviny vložíme do mixéru, přidáme 4 lžíce vody a rozmixujeme. Dle chuti případně dosolíme.
Tip
K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS