Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR POLENTA

  • 630 ml polotučného mléka
  • 1 zarovnaná lžička nakrájeného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 200 g instantní polenty
  • 60 g másla

INGREDIENTS FOR RAGOUT

  • 250 g lesních hub
  • 80 g oloupané šalotky
  • 40 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

INSTRUCTIONS FOR POLENTA

  • 1
    V kastrolu smícháme 500 ml vody, mléko, rozmarýn, sůl a pepř a přivedeme k varu. Jakmile začne směs vřít, postupně přisypáváme polentu, stáhneme oheň a za stálého míchání vaříme 3–5 minut, dokud se polenta nezačne oddělovat od stran kastrolu. Nakonec přimícháme máslo a necháme ho rozpustit. Stáhneme z ohně.

INSTRUCTIONS FOR RAGOUT

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku nakrájíme najemno.
  • 2
    Na středním ohni necháme v pánvi rozpustit máslo, přidáme nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme sdrhnuté lístky tymiánu a nakrájené houby a za častého míchání restujeme dozlatova. Dle chuti osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou petrželí.
Tip
Směs vody a mléka by měla být opravdu dobře dochucená, později se polenta špatně dochucuje. Polentu můžete také rozetřít na plech vyložený pečicím papírem do výšky 2 cm, nechat vychladnout a později nakrájet a opéct v pánvi na olivovém oleji.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR POLENTA

INGREDIENTS FOR RAGOUT