Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g oloupaných brambor
  • 100 g oloupané cibule
  • 90 g másla
  • pepř
  • sůl
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 6 menších čerstvých hříbků
  • najemno nakrájená pažitka

INSTRUCTIONS

  • 1
    Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 60 g másla a cibuli na něm necháme za častého míchání zesklovatět. Přidáme brambory, promícháme, osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme 3 minuty dusit. Poté přilijeme vývar, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  • 3
    Přidáme smetanu a 1 minutu vaříme. Poté tyčovým mixérem vše rozmixujeme a přes cedník polévku propasírujeme do čistého kastrolu. Dle potřeby osolíme a opepříme.
  • 4
    Hříbky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Na větší nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbylé máslo a na vyšším ohni hříbky za častého míchání orestujeme dozlatova. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Do talíře vlijeme polévku a přidáme orestované hříbky. Ozdobíme najemno nakrájenou pažitkou.
Tip
Hříbky restujte na velké pánvi, na malé by pustily vodu a začaly se dusit. Pokud je polévka moc hustá, můžete ji rozředit vodou nebo vývarem. K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS