Čerstvě sklizeno

Sotva vykoukla z hlíny a už ji můžete mít na talíři! Na Rohlíku se totiž i letos dočkáte sezónní zeleniny z českých polí a čerstvě sklizeného lokálního ovoce. A když říkáme čerstvě sklizené, tak to myslíme opravdu vážně! Už za 6 hodin od sklizně je totiž můžete mít doma na stole. Během sezóny, která v Česku trvá zhruba od dubna do konce října, tak u nás postupně najdete lokální chřest, cibulku, ředkvičky, saláty, jahody... zkrátka vše, co se zrovna urodí v naší rodné hroudě.

 

 

 

PRÁVĚ DOZRÁLO

Jahody z Vraňan

 

Slavné vraňanské jahody trháme z keříků každé ráno a z pole vám je přivážíme už za 6 hodin. Dopřejte si čerstvé jahody, které vás překvapí svou sladkou chutí a hlavně svou šťavnatostí.

JIŽ ZA 6 HODIN Z POLE U VÁS

 

Co pro nás znamená, když se řekne „čerstvě sklizeno“? Žádné vytáčky, ale poctivost. Zeleninu a ovoce s tímto označením vám totiž od českých farmářů doručíme už za 6 hodin od sklizně! Najdete ho proto jen u takových produktů, které byly sklizeny 6–48 hodin zpět.

Proč dovážet zeleninu a ovoce stovky kilometrů, když nám v Česku roste v sezóně úžasná lokální úroda? Podporujte s námi lokální pěstitele, kteří pěstují ovoce a zeleninu s láskou a dodávají nám jí do Rohlíku jen pár hodin po sklizni.

 

KDY SE URODÍ VAŠI OBLÍBENCI

 

Jaktože je zelenina na Rohlíku tak čerstvá?

 

Jak putuje zelenina v běžném supermarketu?

 

Ovoce a zelenina bez zbytečné chemie

Všechna naše zelenina není striktně BIO, některá je certifikována jako IPZ. O co jde? Certifikát IPZ (Integrovaný systém produkce zeleniny) vám dává jistotu, že při pěstování zeleniny nebyla použita žádná zbytečná chemie. Neznamená to, že by chemické ošetřovací prostředky nebyly použity vůbec, ale že byly použity pouze tam, kde šlo o nezbytnou nutnost. A i tak pouze v minimálním měřítku. Kromě toho klade tato certifikace a s ní spojený systém důraz na co nejšetrnější pěstování.