Degustace Champagne

Rádi bychom vás pozvali na další z našich online degustací! Po úspěšném představení vína Malbec je na pořadu dne šampaňské!

Připravte se na příjemný zážitek v opojení výběrových šampaňských vín! Pozvěte své přátele a vychutnejte si skvosty přímo z oblasti Champagne. Inspirativní výklad plný zajímavostí, příběhů a humorných perliček, vás v podání viceprezidenta Asociace sommelierů ČR​,​​​​​ Ivo Dvořáka, okouzlí a zavede přímo do srdce francouzského kraje Champagne.

Jak se připravit na degustaci?

 
 

Kdo vás provede degustací?

 

Ivo Dvořák je viceprezident Asociace sommelierů ČR, vítěz řady sommelierských soutěží, soudní znalec a autor i spoluautor odborných článků a knih. Především je to ale velký milovník vína, kterého stále baví objevovat a zkoušet něco nového a nechat se pohltit pestrostí svého oboru.

divider
 

Svůdné pohlazení exkluzivních bublinek Moët si můžeme dopřávat už více než 250 let. V srdci kraje Champagne založil Claude Moët svůj šampaňský dům. Od roku 1743 provází nejvýznamnější události po celém světě a každé dvě vteřiny někde na světě vystřelí korek z lahve Moët.

 

Co k němu?

 

Moët Impérial lze podávat buď jako luxusní aperitiv nebo napárovat společně s předkrmem, hlavním chodem či dezertem. Hvězdu zkrátka udělá z každého chodu. Z hlavních jídel jej naprosto skvěle doplňují mořské plody, sushi, ústřice, bělomasé ryby a drůbež. Sladký závěr zajistí zejména ve spojení s broskvemi.

Moët & Chandon Rosé si skvěle rozumí s hovězím carpacciem s olivovým olejem, ratatouille, čerstvou zeleninou nebo svěžím salátem z červeného ovoce s mátou.

 
 

Moët & Chandon Nectar. Jak už název jeho napovídá, je toto šampaňské ideální pro párování se sladkými, sladkokyselými a tučnějšími jídly. Nádherně ale vyzdvihuje i chuť ryb nebo drůbeže v krémových omáčkách. Chuti si sedne i s bělomasými broskvemi, tropickým ovocem a tučnými ořechy. Ovšem nepřekonatelnou kombinací je Moët Nectar s foie gras nebo sýry s ušlechtilou modrou plísní.

Moët & Chandon Vintage 2012 vévodí pokrmům s langustami, krabem královským s avokádem nebo v chodu s telecím a růžičkovou kapustou.

 
divider
 

Ruinart je nejstarší šampaňský dům, založený již v roce 1729. Základním stavebním prvkem domu Ruinart je odrůda Chardonnay, která vínum dává nezaměnitelnou eleganci. Během své historie šampaňské Ruinart inspirovalo mnoho umělců, včetně Alfonse Muchy.

Co k němu?

Ruinart je dokonalým aperitivem i báječným doprovodem pro párování s jídlem. Skvěle doplní ústřice, hřebenatky, škeble, pstruha či mořského vlka. Ale skvěle si na něm pochutnáte i se sushi.

divider
 

Ikonické šampaňské se žlutou etiketou, postavené na odrůdě Pinot Noir, z nejlepších vinic kraje Champagne. Jeho pevné základy postavila Madame Clicquot v 18. století a od té doby je šampaňský dům Veuve Clicquot synonymem pro inovaci a radost ze života.

Co k němu?

Veuve Clicquot Brut si můžete vychutnat jako aperitiv, k mořským plodům, rybímu tataráku, kachně, krevetám, parmezánu, zralému tvrdému sýru typu Comté, k rybám, ... Ale výsostně ho oceníte i jednoduše samotné!