
Rádi bychom vás pozvali na další z našich online degustací! Po úspěšném představení vína Malbec je na pořadu dne šampaňské!
Připravte se na příjemný zážitek v opojení výběrových šampaňských vín! Pozvěte své přátele a vychutnejte si skvosty přímo z oblasti Champagne. Inspirativní výklad plný zajímavostí, příběhů a humorných perliček, vás v podání viceprezidenta Asociace sommelierů ČR, Ivo Dvořáka, okouzlí a zavede přímo do srdce francouzského kraje Champagne.
Jak se připravit na degustaci?
Kdo vás provede degustací?
Ivo Dvořák je viceprezident Asociace sommelierů ČR, vítěz řady sommelierských soutěží, soudní znalec a autor i spoluautor odborných článků a knih. Především je to ale velký milovník vína, kterého stále baví objevovat a zkoušet něco nového a nechat se pohltit pestrostí svého oboru.

Svůdné pohlazení exkluzivních bublinek Moët si můžeme dopřávat už více než 250 let. V srdci kraje Champagne založil Claude Moët svůj šampaňský dům. Od roku 1743 provází nejvýznamnější události po celém světě a každé dvě vteřiny někde na světě vystřelí korek z lahve Moët.


Moët & Chandon Impérial Rosé

Moët & Chandon Nectar Impérial Demi-Sec Champagne
Co k němu?
Moët Impérial lze podávat buď jako luxusní aperitiv nebo napárovat společně s předkrmem, hlavním chodem či dezertem. Hvězdu zkrátka udělá z každého chodu. Z hlavních jídel jej naprosto skvěle doplňují mořské plody, sushi, ústřice, bělomasé ryby a drůbež. Sladký závěr zajistí zejména ve spojení s broskvemi.

Světničkové kuře prsní řízky
Moët & Chandon Rosé si skvěle rozumí s hovězím carpacciem s olivovým olejem, ratatouille, čerstvou zeleninou nebo svěžím salátem z červeného ovoce s mátou.

Fratelli Beretta Hovězí Carpaccio F.S.

Lozano-Červenka Olivový olej, odrůda Arbequina

Jahody čerstvé TOP (zn. EAT ME / Prestige), vanička
pro Premium

Rohlik.cz Máta v květináči
Moët & Chandon Nectar. Jak už název jeho napovídá, je toto šampaňské ideální pro párování se sladkými, sladkokyselými a tučnějšími jídly. Nádherně ale vyzdvihuje i chuť ryb nebo drůbeže v krémových omáčkách. Chuti si sedne i s bělomasými broskvemi, tropickým ovocem a tučnými ořechy. Ovšem nepřekonatelnou kombinací je Moët Nectar s foie gras nebo sýry s ušlechtilou modrou plísní.

Société Roquefort AOC
pro Premium

Rohlik.cz Vlašské ořechy

Losos obecný 2 porce s kůží
Moët & Chandon Vintage 2012 vévodí pokrmům s langustami, krabem královským s avokádem nebo v chodu s telecím a růžičkovou kapustou.

Gurmet Telecí řízky chlazené, 5 ks

Avokádo Hass velké "ready to eat" 1 ks

Libeřské lahůdky Chlebíček a'la krab

Ruinart je nejstarší šampaňský dům, založený již v roce 1729. Základním stavebním prvkem domu Ruinart je odrůda Chardonnay, která vínum dává nezaměnitelnou eleganci. Během své historie šampaňské Ruinart inspirovalo mnoho umělců, včetně Alfonse Muchy.

Ruinart Blanc de Blanc

Ruinart Brut "R" Champagne
Co k němu?
Ruinart je dokonalým aperitivem i báječným doprovodem pro párování s jídlem. Skvěle doplní ústřice, hřebenatky, škeble, pstruha či mořského vlka. Ale skvěle si na něm pochutnáte i se sushi.

Pstruh čerstvý kuchaný

Ikonické šampaňské se žlutou etiketou, postavené na odrůdě Pinot Noir, z nejlepších vinic kraje Champagne. Jeho pevné základy postavila Madame Clicquot v 18. století a od té doby je šampaňský dům Veuve Clicquot synonymem pro inovaci a radost ze života.

Veuve Clicquot Yellow Label
Co k němu?
Veuve Clicquot Brut si můžete vychutnat jako aperitiv, k mořským plodům, rybímu tataráku, kachně, krevetám, parmezánu, zralému tvrdému sýru typu Comté, k rybám, ... Ale výsostně ho oceníte i jednoduše samotné!

FJORU ASC Krevety vařené 30/40

Entremont Comte AOP
