Počasí přeje a my s nadšením zahajujeme grilovací sezónu. Oprašte rošty, vytáhněte venkovní posezení a chystejte podpalovače, ty dobroty se samy neupečou! A protože klíčovým prvkem každého grilování je samotné jídlo, můžete si u nás vybrat maso, které povýší každou grilovačku na respektovanou společenskou událost.
Žhavte uhlíky s Rohlíkem!
Prémiové vepřové maso z Qualiva vyniká jemnou chutí a křehkostí. Ještě aby ne, když jsou jejich čuníci krmeni baštou bez jakékoliv chemie. Můžete si tak být jisti, že z výsledného steaku budete úplně chrochtat blahem.
Milovníci piva zajásají, protože jedno dobře vychlazené se hodí téměř ke všem pokrmům. Pokud holdujete výraznějšímu hovězímu, tak sáhněte raději po tmavším typu, které jídlu dodá správný říz. Jednodušší úpravy masa si zase zaslouží světlá a polotmavá piva s příjemnou hořčinou na závěr. A nebojte se ani i nealka či radleru.
K lehkým pokrmům či zelenině se nejvíce hodí suchá až polosuchá bílá vína. Vepřové maso si zas skvěle notuje s Veltlínským zeleným či Müller Thurgau a k drůbeži a rybám si volte Sylvánské zelené nebo Ryzlinky.
Pokud se chystáte na hovězí steak či burger, sáhněte po červeném vínu v suchém provedení. Maso skvěle doplní tradiční Frankovka nebo Zweigeltrebe, otevřít ale můžete i stále populárnější Primitivo.
Osvěžující tečkou může být víno růžové. Skvěle totiž doplní chuť masa i zeleniny, a neztratí se dokonce ani u dezertu. A vězte, že chybu nikdy neuděláte ani šumivým vínem nebo Proseccem.