Havana
divider

Namíchej si Havana Club koktejl

 
 
divider

Verde & tonic

• 50 ml Havana Club Verde

• 100 ml tonic

• Led

• Plátky čerstvého růžového grepu

• Snítka máty

 

Postup přípravy Verde & tonic

 

- Sklenici 0,3l naplníme ledem

 

- Přilijte Havana Club Verde, tonik a lehce promíchejte

 

- Ozdobte plátkem grepu a mátou

 

Cubata

 

• 40 ml Havana Club 7yo

• 60 ml Cola

• Led

• Limetka

 

Postup přípravy Verde & tonic

 

- Sklenici 0,3l naplníme ledem

 

- Přilijte Havana Club Verde, tonik a lehce promíchejte

 

- Ozdobte plátkem grepu a mátou

 

Especial Ginger

• 50 ml Havana Club Especial

• 100 ml zázvorové limonády nebo piva

• Led

• Limeta

• Zázvor

 

Postup přípravy Especial Ginger

 

- Sklenici 0,3l naplňte kostkami ledu

 

- Přilijte Havana Club Especial, zázvorovou limonádu, zakápněte limetkou a lehce promíchejte

 

- Ozdobte plátky zázvoru a limetky

 

Mojito

 

• 60 ml Havana Club 3yo

• 80 ml soda

• 20 ml limetové šťávy

• 2 lžíce třtinového cukru

• Led nebo ledová tříšť

• Čerstvá máta

 

Postup přípravy Mojito

 

- Ve sklenici 0,3l promíchejte cukr s limetkovou šťávou, přidejte mátu a lehce (ať nezhořkne) pomačkejte

 

- Přilijte Havana Club 3yo a sklenici naplňte kostkami ledu nebo ledovou tříští

 

- Obsah sklenice dolijte perlivou vodou, promíchejte a ozdobte snítkou máty

divider
 
divider

Příběh značky Havana Club

Havana Club, přední světový výrobce rumu, ztělesňuje vedoucí postavení kubánské tradice výroby rumu již od roku 1800. Jméno Havana Club zachycuje kubánské kulturní dědictví a unikátní atmosféru metropole Havany. Díky unikátnímu know-how svých Maestros Roneros udržela značka Havana Club naživu umění „anejamiento“: umění destilace, zrání a směšování prémiových rumů. Značka Havana Club je úzce spjata s kubánskou kulturou a Kubánci jsou na ni pyšní jako na skutečnou národní ikonu.

 

 

 
 

Jak vzniká rum Havana Club?

 

Kubánský rum se vyznačuje nejen kvalitou základních surovin, primárně cukrové třtiny, pro jejíž pěstování má Kuba nejlepší přírodní podmínky na světě, ale také odbornou znalostí svých mistrů rumu, Maestros Roneros. Výrobní proces začíná zpracováním cukrové třtiny, kdy se po zpracování 100% cukrové třtiny získává šťáva "guarapo", ze které v dalším procesu vzniká třtinový cukr a jako vedlejší produkt melasa. Ta se následně ředí pramenitou vodou a přidávají se kvasinky, čímž probíhá proces fermentace. Vzniklý produkt "vino de cana" se následně destiluje, v našem případě kontinuální destilací, aby získal na síle. Výsledný produkt "aguardiente", tak typické pro značku Havana Club, se pak následně s důkladnou péčí Maestros Roneros nechává zrát v sudech a míchat (blendovat) s dalšími rumy, aby vznikl rum výjimečného charakteru a nepopiratelné kvality, Havana Club.

Havana Club je mezi rumy světovou legendou a dechberoucím zážitkem. Ochutnejte Havana Club Verde, Havana Club 3 anos, Havana Club Especial, Havana Club 7 anos a zjistíte, že lepší alkoholická báze do rumových koktejlů neexistuje. A pokud hledáte skutečné kubánské vrcholné umění výroby rumu, vyzkoušejte Havana Club Seleccion de Maestros, Havana Club 15 anos, Havana Club Union, Havana Club Tributo nebo Havana Club Maximo. Nepřekonatelná rumová zkušenost, na kterou jen tak nezapomenete. Ztělesněním Kuby v každé kapce rumu.