Bylinky jsou úžasnými rostlinami. Nejen, že nám zpříjemní pohled na balkón či zahradu, ale také je lze bohatě využít v kuchyni pro přípravu jídel a nápojů. Pěstování bylinek doma není nic složitého, když víte, jak na to. První, co byste si měli rozmyslet je to, zda si chcete bylinky vypěstovat od semínka anebo si koupíte už sazeničky, které jen přesadíte právě do truhlíku na balkón či do záhonu na zahradu. Pokud zvolíte ten první způsob, je to i skvělá zábava pro děti. Přečtěte si postup výsevu i jak se o rostlinky starat poté podle blogerky Kateřiny Jaškové.
Kateřina Jašková je máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se zaměřuje na zdravé a vyvážené recepty, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič. Je zastáncem kvality a jednoduchosti. Kromě receptů píše také o lifestylových tématech souvisejích s jídlem a zdravým životním stylem.
Výsev:
Výsev je dobré dělat od poloviny února až do konce března, abyste bylinky mohli v průběhu dubna přesadit ven.
Co je k výsevu potřeba:
- kelímky od jogurtů
- větší plastová miska nebo tácek s vysokými okraji
- substrát určený pro výsev
- semínka bylinek
- konvička na vodu
- rozprašovač