
Grilovací sezona je v plném žáru a my se opět rozhodli nic nepodcenit. V tomhle grilovacím díle vás foodblogerka
Veronika „Koko“ Šmehlíková vezme do voňavého a lahodného světa hovězích i vepřových steaků. Ukáže vám, jaké značky kvalitních a vyzrálých flákot seženete na Rohlíku a hlavně, jak je připravíte jako skuteční mistři grilu. Není to žádná raketová věda, i když přece jen jedna podobnost tu je… Abyste se dostali steakového nebe, plameny budete muset rozpálit na maximum. A ještě radši menší varování: sbíhat sliny se vám začnou už od prvních vteřin videa. Tak 3, 2, 1 start!
K NEBESKÉMU STEAKU KROK ZA KROKEM

PÁLÍ VÁS, CO MĚLA KOKO NA GRILU?


Sutcha Angus Chuck tender steak ze Severní Ameriky mramorovaný

Sutcha Svíčková v celku z Argentiny grain fed mramorovaná

MASO! Hovězí flank steak

Maso Klouda Vysoký roštěnec Ribeye

TRMS BIO Vepřové maso kotleta bez kosti z přeštíka

STEAKOVÁ ZÁKLADKA
Připravit steak tak, aby se všichni olizovali až za ušima, zvládne opravdu každý. Tedy každý, kdo má gril a skvělé maso. Tady jsou ty úplné základy:

A KTERÝ BUDE TEN VÁŠ?
Jestli si nejste úplně jistí, jak moc propečený steak vám bude nejvíc chutnat, vsaďte na medium, tedy zlatou střední cestu. Steak bude dobře propečený, ale stále šťavnatý. Pokud je podle vás méně někdy více, volte krvavý stupeň blue rare, a pokud máte radši podrážky bez kapičky šťávy, well done bude váš favorit. Ale naštěstí jsou mezi těmito extrémy ještě tři stupně.

DALŠÍ DÍLY KOKO V ROHLÍKU