
V Maso Klouda berou maso výhradně z českých a moravských farem, kde mohou ručit za kvalitu života zvířat, která se projevuje na celkové kvalitě masa. Maso si pak i sami bourají. Nejvíc se Klouda specializuje na vepřové a hovězí maso, které nechávají zrát suchou nebo mokrou metodou po několik týdnů až měsíců – a to vše s respektem a pokorou, aby zamezili jakémukoli plýtvání. Pokud vám záleží na původu a poctivém zpracování masa, s Maso Klouda se neseknete.


HOVĚZÍ STEAKY
Každý kousek masa si v Maso Klouda sami porcují a nechávají vyzrát, aby dosáhli té nejlepší chuti. Ponořte se do světa suchého a mokrého zrání, kde trpělivost a tradiční řemeslné zpracování vytvářejí delikatesy, které se vám rozplynou na jazyku. Například Maminha je velmi libová část květové špičky, která má typické tukové krytí. Jde o steak s jemným vláknem a přiměřeným mramorováním. Skvělá volba pro ty, kteří si chtějí dopřát opravdu luxusní zážitek z hovězího masa.


VEPŘOVÉ MASO
Ale není to jen o hovězím. I vepřové maso z rukou Maso Klouda je skutečným zážitkem. Mistrně ovládají umění suchého zrání, kde mnohé steaky zrají minimálně 14 dní. Výsledkem je opravdu intenzivní chuť. Jedním z příkladů je vepřový Tomahawk, který v sobě zahrnuje vyzrálý Rib-Eye steak s dlouhou žeberní kostí. Na kotletě se nechává tukové krytí, které se při grilování přemění na křupavou kůrčičku. Výsledkem je šťavnatý a křehký steak, který si zaslouží místo na vašem grilu.