Mezinárodní den čokolády

Mléčná, hořká, bílá, ochucená, plněná. Čokoláda má jedno jméno a mnoho chutí a podob. Na světě byste asi nenašli milovanější sladkost a taky lepší využití kakaových bobů. Ctitelů čokolády je drtivá většina a ty, kterým nevoní, popravdě nechápeme.

Znáte vůbec někoho, kdo nemá rád čokoládu?

A věděli jste, že i čokoláda může mít svátek? No a ono jo! A slaví ho v úterý 13. 9. My jsme si ale říkali, že jeden den je na oslavu tohoto oblíbence málo, a tak jsme pro vás připravili čokoládový týden. Představíme vám malé české čokoládovny, ale i ostřílené klasiky se super akčními cenami. Tak hurá do toho! Zalovte v naší hořkosladké nabídce a slavte s námi!

 

Doby, kdy platilo, že dobrá čokoláda se musí přivézt z Belgie a ty ostatní jim nesahají ani po první čtvereček, jsou už dávno pryč. V Česku nezůstáváme nijak pozadu a prvotřídní čokolády se tu urodí opravdu požehnaně.
 

 

Herůfek

Rodinná čokoládovna manželů Herůfkových je jednou z českých pých a my jsme pyšní, že jejich čokolády seženete i u nás na Rohlíku. A čím je čokoládovna tak zajímavá? Herůfkovi osobně vyrážejí poznat své farmáře, kteří s láskou pěstují výběrové kakaové boby. A to klidně do Tanzánie, Guatemaly nebo na Madagaskar. A vy zákazníci pak koupí čokolád podporujete jednotlivé pěstitele a pomáháte udržet biodiverzitu v zemích, kde se kvalitní kakao pěstuje.

 
 

Ajala Chocolate

Ajala je čokoládová manufaktura, která vznikla v roce 2014. Všechny své čokolády vyrábí v Brně a k jejich výrobě používají pouze výběrové kakaové boby z ověřených destinací, jako je Střední a Jižní Amerika. Je tedy zaručena 100% kvalita. 

Během krátké doby získala Ajala 2 stříbrná a 2 bronzová ocenění na European Bean-to-bar Competition a nyní pomalu začíná naplňovat svůj hlavní cíl – ukázat světu, jak doopravdy chutná čokoláda.

 

Čokoládovna Troubelice

Malá rodinná firma z Troubelic na Moravě. Jejich cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů.

Pro výrobu té nejkvalitnější čokolády jsou nejdůležitější surovinou kakaové boby a v Troubelicích si vybrali ekvádorské, které patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. V každé tabulce čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.

Proč zrovna Ekvádor, ptáte se? Právě v Ekvádoru totiž tato česká rodina dlouhou dobu žila a jejich otec tam žije doteď. Má tedy jedinečnou možnost vybírat ty nejlepší kakaové boby přímo na plantážích a mít tak dohled nad kvalitou nakupovaných surovin, které si do České republiky dováží a následně z nich ručně vyrábí čokoládu. 

 

Míšina čokoláda

Míšinu čokoládu založila v roce 2015 Míša Dohnálková. Celý život má ráda čokoládu a tato láska ji dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Celá výroba probíhá u jednoho výrobce, jedná se tedy o Bean to bar čokolády. 

Míša chce co nejvíce přiblížit chuť výběrových kakaových bobů z konkrétní země, proto jsou všechny čokolády jednodruhové. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to. Od roku 2017 Míšina čokoláda získala 34 ocenění z prestižních mezinárodních soutěží a jako první česká čokoláda dostala i světové zlato.

 

Pralinky v poslední době nabírají na oblibě. Jejich výhoda oproti čokoládě je jasná: jsou minimálně stejně tak dobré, ale v jednom balení najdete víc příchutí a každý si vychutná to své. Na Rohlíku najdete pralinky od známých českých i zahraničních čokoládoven, ale i pár specialitek, které vás určitě poteší. Tak hurá slavit! 

Výběr těch nej čokoslev