Objevujte Alpy

Naše letní dovolená je v půlce! Doufáme, že si ji užíváte a nepřestávají vás bavit všechny chutě zemí, kterými vás provázíme. Co nás čeká tento týden? Země, které poskytují nádherná panoramata jak zimě, tak i v létě, a jejich kuchyně spojuje důležitý prvek. Totiž čerstvý vzduch, díky kterému všechny produkty zkrátka chutnají lépe. Země Doktora z hor, země hodinek a nožíků a do třetice země Mozartových koulí. Vítejte na cestě po Německu, Švýcarsku a Rakousku! Držte si klobouky a povolte si opasky, bude to energeticky náročné!

divider

VELKÁ LETNÍ HRA POKRAČUJE

Další herní produkt odhalen! Co vhodit do košíku pro přiblížení se k hlavní výhře? Možná správně tušíte, že vzhledem k alpské tematice se jedná o sýr. Správně! A není to jen tak nějaká cihla. Rozplyňte se nad naším úžasným Raclette BEZ KOMPROMISU!

RACLETTKA

Naším aktuálním ambasadorem je Raclettka. Zcela jedinečný podnik, který pojal koncept stolování jako formu kolektivní zábavy. Základem nabídky je sýr Raclette, původem tradiční pokrm švýcarských pastevců, kteří si jej připravovali na rozžhavených uhlících. Raclettka však není včerejší. K jeho přípravě používají speciální grily a každý strávník má svoji pánvičku, na které si sám Raclette rozpéká a následně dochucuje. Existuje mnoho variant, jak si jej připravit. Na své si tak přijdou jak milovníci kvalitních sýrů a vegetariáni, tak i příznivci masa. Jak si jej připravíte vy už je jen na vás.

 
 

Raclette

Tradiční švýcarský pokrm, obsahující stejnojmenný sýr z kravského mléka.

Příprava raclette

Připravuje se na speciálních malých pánvičkách pod grilem, na němž se grilují brambory.

Roztavené kusy raclette nalijete přímo na opečené brambory a k tomu můžete servírovat nakládanou zeleninu. Obzvlášť dobré jsou okurky a cibulky, případně i uzeniny.

Variantou k bramborám (nebo místo nich) je pečivo, které můžete přikusovat nebo na něj sýr nalít.

 

Chybí vám doma Raclette gril?

Pokud nemáte kompletní výbavu, nemusíte klesat na mysli. Raclette si můžete připravit na pánvi, v troubě nebo na klasickém grilu (zabalený do alobalu — jako když grilujete hermelín). Perfektně se hodí i do zapečených těstovin, brambor, toastů nebo tortil. A když není zbytí, snesete ho určitě i jen tak k vínu.

 

Nazujte pohorky, vyrážíme

Můžete s námi procestovat všechny tři alpské země. Nebo si vyberte jen jednu či dvě, které si vychutnáte v klidu a naplno. Je to na vás. Následujte hlas svých chuťových buněk!

ŠVÝCARSKO

 

Švýcarsko, to nejsou jen výhodné anonymní účty, kapesní nožíky a luxusní hodinky. Tato země nabízí mnohem více. Produkty z alpského mléka, nad jejichž dokonalou chutí zůstává rozum stát. Vydejte se s námi na ochutnávku tamějších dobrot!

 

Jak na fondue

V dnešní době je nejhojněji využívaná již hotová směs, kterou můžete jednoduše rozehřát a podávat během chvíle.

 

• Obsah sáčku vylijte do nádoby na fondue. Pokud ji nemáte, můžete klidně použít misku vhodnou do mikrovlnné trouby, nebo pánvičku. Následně směs zahřívejte, dokud není fondue krémové, a ihned podávejte.

• Dle chuti můžete přidat muškátový oříšek, papriku, pepř nebo jiné koření.

• Poté už jen napichujete pečivo na speciální vidličky. (Doporučujeme napichovat přes kůrku, aby vám z vidličky nesklouzlo a v sýrové lázni se neutopilio.)

• K fondue chutná zejména nakládaná zelenina, uzeniny a olivy. Fantatzii se však meze nekladou. Zkusit můžete třeba i ovoce.

divider

Další nálož švýcarských sýrů

Ve Švýcarsku se vyrábí spousta sýrů, oblíbených po celém světě. Připravte si nožík, klidně ten švýcarský, a zakrojte se do nich s námi.

divider

Dílna mistrů čokolády

Z alpského mléka se rodí i skvělé čokolády. Tak aby toho tuku nebylo málo, zakousněte po jídle ještě kostičku (čti tabulku) té nejlepší místní čokolády.

divider

RAKOUSKO

 

Vídeňský řízek, špekové knedlíky, vídeňské párečky… Mohli bychom pokračovat donekonečna. Zvednout se od stolu po rakouském menu sice není úplně snadné, ale chuť výborných jídel z kvalitních, čerstvých surovin, za to stojí! Hlavní specialitou jsou špecle. A my je pro vás samozřejmě máme.

 

Takové to domácí pošušňáníčko
Pokud chcete stolovat jako pravý Rakušan, tyto delikatesy u vás na stole nesmí chybět. Párečky, knedlíčky, slanina a další dobroty. Dietní to není, ale jednou za čas… Jsme přece na dovolené!

 

CHCI RECEPT »

divider

Plody rakouských vinic

To by bylo, abychom vám nedali ochutnat rakouského vína. Sklízí úspěchy po celém světě a útočí na přední příčky mj. i na mnoha mezinárodních degustacích. Horké léto v kombinaci s chladnými nočními teplotami zkrátka dávají vzniknout skutečným vinným lahůdkám.

divider

Skvělé osvěžení bez kapky alkoholu

divider

A teď trocha sladkého

divider

NĚMECKO

 

Naši sousedé ze Západu vědí, co je dobré. A to, že to k nim nemáme věru daleko je znát na výběru produktů. Pivo a uzeniny. No jen řeknete, není to podobné jako ve vaší spíži?!

 

Vypečený bavorský preclík

 

Vyzkoušejte si doma upéct tradiční preclík, ze kterého se vám jednak možná zamotají ruce, ale hlavně zamotáte hlavu všem vděčným ochutnavačům!

 

CHCI RECEPT »

divider

Chuťovky nejen k pivu

Pít nalačno se nedoporučuje. A protože v Německu se kapce alkoholu většinou zkrátka nevyhnete, připravili jsme pro vás pár specialit, které vyladí vaše německé stolování k dokonalosti!

divider

Ochutnávka Německa pro dospělé

Pivečka a vínečka, ty naši němečtí bratři a sestry milují stejně jako my. K ruce vezměte tupláky a sklenky, ochutnávka začíná!

divider

Limonády pro váš guten tag

Na stole nesmí chybět

Kupte alespoň 2 produkty Handl Tyrol a jste ve hře o turistický batoh plný výrobků