Léto plné chutí Itálie

Po náročných alpských túrách trochu zvolníme, co říkáte? Pomalu sklouzneme prstem po mapě o něco níž, až na zemi, která nápadně připomíná ladné dámské lýtko s botou na podpatku. Není náhoda, že v této zemi vznikají ty nejžádanější boty a šaty nejslavnějších módních návrhářů. A stejně jako módu lidé milují i kuchyni této zeměCiao a tutti, vítejte v Ristorante Rohlík! Představujeme vám další destinaci naší dovolené — Itálii.

divider

VELKÁ LETNÍ HRA POKRAČUJE

Každý týden ve středu vám na našem webu a na Facebooku odhalíme jeden ze 6 vybraných produktů. Pokud během léta ulovíte všechny, rozdělené do 6 různých nákupů, získáte 200 kreditů a dárek od naší privátní značky BEZ KOMPROMISU. Hra potrvá do 19. 8. 2020.

Jaký je produkt tohoto týdne? Nejoblíbenější bublinky na světě, tedy pravé italské Prosecco!

AMBASADOR TÝDNE? PASTA FRESCA!

Ambasadorem tento týden nemůže být nikdo jiný než Pasta Fresca! Kdo by si také v Itálii nedal čerstvé těstoviny!? Šéfkuchař Tomáš Mykytyn je v této restauraci připravuje čerstvě, sezónně a podle staré italské tradice. Své nejlepší recepty si obvykle střeží v hlavě, ale my jsme pro vás získali báječný recept na pravé domácí těstoviny! Pokud se však na těstovinové experimentování necítíte, je tu naše Bistro, kde si můžete objednat čerstvé, předpřipravené těstoviny z Pasta Fresca domů.

divider

ITÁLIE

Co se vám vybaví když se řekne Itálie? V naší mysli okamžitě probleskne sklenka vína, prosluněná paprsky toskánského slunce, neodolatelné gelato z rodinné zmrzlinárny, rušné uličky uprostřed města, věčně usměvaví temperamentní lidé a hlavně úžasná kuchyně, plná těch nejlepších surovin. Vydejte se s námi do nejtajnějších zákoutí italského života a jeho božské gastronomie!

divider

 

K italskému stolování neodmyslitelně patří víno všech odrůd. Ale nezapomeňte popíjet střídmě. Ať už s Mírou, Karlem nebo Evou, nechceme popíjet po dánsku, ale po italsku. Stejně jako dobré víno vás na cestě po Itálii zaujme i dokonalá káva.

divider

POKLADY Z PROSEKÁRNY

Vyhlášenou pražskou Prosekárnu bychom mohli nazvat sice nejmenovaným, ale neméně důležitým ambasadorem tohoto týdne. Nabízí osvěžující, lahodné bublinky. Všemi milované Prosecco, které na stole nesmí chybět. Ochutnejte jejich šumivé perly italských vinic rodinných vinařství z oblasti Valdobbiadene!

TIP: Doporučujeme objednat si degustační set nejoblíbenějších kousků.

divider

VÍNO ITALIANO

Byla by ostuda neochutnat dobroty ze sluncem vyhřátých vinic, které pokrývají italskou půdu o celkové rozloze přibližně 700 000 hektarů. Ať už jste na šumivé, bílé, červené… k italskému požitkářství patří všechny!

divider

APERITIV

Právě v Itálii se zrodil aperitiv a časem se z něho stala opravdu sofistikovaná záležitost. Podává se 15–20 minut před prvním jídlem a skvěle nastartuje chuťové buňky i metabolismus.

divider

NEALKO

Abychom nenabádali k ochutnávání Itálie pouze po skleničkách alkoholu, je zapotřebí jej prokládat i nealkoholickými nápoji. Ochutnejte osvěžující limonády či italskou vodu přímo z pramene San Benedetto!

 
divider

KÁVA

Pokud chcete pít kávu jako pravý Ital, ráno zvolte cappuccino, odpoledne espresso bez mléka. A nezapomeňte, pikolo neexistuje a o tom, že si dáváte turka, v Itálii raději nikomu moc nevyprávějte.

divider

 

Po tom, co s rodinou a přáteli zažijete kouzlo tradičního italského stolování, zakončete společný čas sladkou tečkou. Není nic lepšího než pravé italské gelato — u nás jich najdete spoustu.

Vyzkoušejte domácí zmrzlinu!

Chcete si vyrobit zásobu do mrazáku? Domácí zmrzlinu, bez zbytečných aditiv, se kterou uděláte parádu ke kávě pro návštěvu nebo až na vás přijdou chutě večer u televize. Doporučuje 10 z 10 Rohlíků!

 

Kroutíte oči nad podivnou kombinací žloutku a zmrzliny? A ještě ke všemu s balsamicem, který jste si — jestli vůbec — doposud dávali pouze do salátu? I tak jí dejte šanci! Budete překvapeni, jak rychle změní váš názor i přes počáteční nedůvěru!

 

Chci recept »

 

Jó, třešně zrály a naši geniální Marynu napadlo je spojit s mascarpone a vytvořit jedinečnou zmrzlinu, která se stane nedílnou součástí vašeho letního stolování. Ať už po italsku nebo po česku — ideální je zkombinovat české třešně ze zahrádky s pravým italským mascarpone!

 

Chci recept »

divider

 

Italská kuchyně se řadí mezi ty nejlepší a hlavně nejoblíbenější. Kdo by nemiloval pizzu? Kdo si aspoň jednou neuvařil špagety s kečupem a sýrem? Pojďte se s námi tento gastronomický nešvar odnaučit. Ukážeme vám, jak si italské dobroty uvařit a hlavně vychutnat naplno, se vším všudy!

divider

ANTIPASTI

Co se můžeme od Italů při stolování naučit? Hlavně to, že u nich nejde pouze o nasycení žaludku. V Itálii jsou obědy a večeře zejména společenskou událostí, kdy se sejde celá rodina, přátelé a třeba i sousedé. Na jídlo si musíte udělat čas a pohodu, nikam nespěchat… Takže se nalaďte do módu siesta a vydejte se s námi na hostinu s velkým množstvím menších chodů. A čím zaplnit stůl mezi nimi?

 

Tradiční italské tyčinky

Co připravit na stůl k přikusováníPerfektní přílohu s sýrům, šunkám a dalším delikatesám — grissini aneb italské chlebové tyčinky. Jsou neskutečně snadné a neskutečně dobré. Vyzkoušíte je?

 

Chci recept »

divider

 

Pravá italská

Abychom nezůstali jen u slibů a planých řečí, tady je první recept! Pizzu Margheritu netřeba složitě představovat. Jednoduchá a o to chutnější klasika, která snese jakoukoliv chuťovou modifikaci.+

 

Chci recept »

 
divider

PASTA

Nejproslulejší italskou potravinou po pizze jsou jistě těstoviny. Na přílohy si totiž italové obecně moc nepotrpí. Proto jsou těstoviny, které mohou připravit v nejrůznějších obměnách, dokonalým kompromisem. A čerstvá pasta je chloubou každé italské hospodyňky.

 

Těstoviny s pestem

Už vás těstoviny s kečupem nebaví? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept, podle kterého budete vařit znovu a znovu.

 

Chci recept »

 

 

Těstovinový salát s tuňákem
od Jany Florentýny Zatloukalové

Svěží, letní salát, plný všech makroživin, které jen tělo může potřebovat. Vyzkoušejte tuto italskou klasiku a uvidíte, že se doma setká s nadšením nejen v létě!

 

Chci recept »