
RozeznÄte fanfĂĄry! Na RohlĂk prĂĄvÄ dorazila krĂĄlovskĂĄ pochutina hodna tÄch nejslavnostnÄjĹĄĂch tabulĂ. Ano, sprĂĄvnÄ, i tÄmi nejmocnÄjĹĄĂmi panovnĂky milovanĂ˝ zelenĂ˝ a bĂlĂ˝ chĹest prĂĄvÄ poctil naĹĄe sklady svou pĹĂtomnostĂ. ProtoĹže se tento skvost z naĹĄich ÄeskĂ˝ch a moravskĂ˝ch polĂ tÄĹĄĂ velkĂŠ slĂĄvÄ, doporuÄujeme dlouho neotĂĄlet, protoĹže se po nÄm vÄtĹĄinou zaprĂĄĹĄĂ dĹĂv, neĹž Ĺeknete âasparagusâ. Tak mÄjte tu Äest ochutnat ten nejÄerstvÄjĹĄĂ chĹest ĹĄiroko daleko a ten zelenĂ˝ navĂc v BIO kvalitÄ!


AŤ Ĺ˝IJE ÄESKĂ CHĹEST!
VÄdÄli jste, Ĺže zelenĂĄ barva chĹestu je dĂlem jeho obsahu chlorofylu? Ano, ten stejnĂ˝ zĂĄzrak, kterĂ˝ dĂĄvĂĄ rostlinĂĄm jejich Ĺživou zelenou barvu! Chlorofyl je tĂm, co rostlinĂĄm umoĹžĹuje absorbovat sluneÄnĂ energii a pĹemÄnit ji na Ĺživiny. A proÄ Ĺže je bĂlĂ˝ bĂlĂ˝? Je to proto, Ĺže se pĹi rĹŻstu pĹikrĂ˝vĂĄ hlĂnou, aby se zabrĂĄnilo sluneÄnĂmu svitu a nedochĂĄzelo k fotosyntĂŠze. Jde vĹĄak poĹĂĄd o stejnĂ˝ druh jako je ten zelenĂ˝, jen je proti nÄmu ten bĂlĂ˝ kĹehÄĂ a mĂĄ jemnÄjĹĄĂ chuĹĽ.
ChĹest pravidelnÄ naskladĹujeme a aktuĂĄlnĂ situaci najdete vĹždy na tĂŠto strĂĄnce. ProtoĹže nejde o masovou produkci, ale kvalitnĂ, ÄerstvĂ˝ a ryze ÄeskĂ˝ chĹest, je dennĂ mnoĹžstvĂ omezenĂŠ. KaĹždĂŠ rĂĄno ale doplĹujeme zĂĄsoby prĂĄvÄ sklizenou vĂĄrkou.

A CO SE KE CHĹESTU HODĂ NEJVĂCE?
ChĹest nenĂ jen lahodnĂ˝, zdravĂ˝ a plnĂ˝ Ĺživin, je takĂŠ skvÄlĂ˝m doplĹkem k vaĹĄemu grilovanĂŠmu pokrmu! NejlepĹĄi je ke kuĹecĂmu masu, telecĂmu masu, rybÄ nebo hovÄzĂm steakĹŻm. LehkĂŠ a jemnĂŠ kuĹecĂ maso vytvĂĄĹĂ ideĂĄlnĂ kombinaci s chĹestem. GrilovanĂĄ kuĹecĂ prsa s chĹestem jsou lahodnou a zdravou volbou pro vaĹĄe grilovĂĄnĂ. Pro milovnĂky masa je steak s chĹestem neodolatelnou kombinacĂ. GrilovanĂ˝ steak s chĹestem a holandskou omĂĄÄkou je dokonalost sama!