Přeskočit navigaci

Spak Gourmet kečupy – víc rajčat, víc chuti!

Objevte vylepšenou recepturu oblíbených kečupů Spak Gourmet! Nově obsahují 165 g rajčat na 100 g výrobku, tedy o 10 % více rajčat než dříve. To znamená ještě intenzivnější chuť, plnější texturu a neodolatelné aroma, které posune vaše jídla na novou úroveň.

Spak – chuť s rodinnou tradicí

Značka Spak má více než 90 letou tradici, která začala jako rodinná firma v Rakousku. Od samého počátku je cílem Spaku vyrábět produkty nejvyšší kvality, s důrazem na poctivé suroviny, tradiční receptury a bez zbytečné chemie. Dnes Spak spojuje moderní technologie s rodinnými hodnotami, díky čemuž si získal důvěru zákazníků po celé Evropě.

Jaká rajčata se využívají ve Spak?

Díky šetrnému zahuštění (odebrání vody a ostatních odpadních složek u rajčat) je protlak připravený na dopravu po celém světě. Ano, rajčata na výrobu kečupu se vozí po celém světě a díky tomu nabírají silnou uhlíkovou stopu.

SPAK vždy používal a používá protlak z EU, kvůli dohledatelnosti původu a ekologickému zpracování rajčat. Máme to štěstí, že nám nejbližší lokality na nákup rajčat pro velkovýrobu v EU jsou Itálie, Španělsko, Portugalsko, které se řadí světově k těm nejkvalitnějším. I díky tomu se řadíme k výrobcům s nejmenší uhlíkovou stopou.  

Dle evropské legislativy musí kečupy obsahovat minimálně 140 g rajčat na 100 g – Spak ale už tradičně jde nad rámec. Po léta jste u Spaku dostávali 150 g rajčat, a teď jsme šli ještě dál – pro ty, kteří chtějí opravdu poctivý kečup bez kompromisů.

Jak se vejde víc rajčat do 100 g kečupu?

Čerstvá rajčata se na velkovýrobu kečupu nehodí, proto se používá rajčatový protlak = pasírované rajče, zbavené vody a ostatního odpadu.   

Tajemství spočívá v moderní technologii zahušťování a precizní koncentraci rajčatového protlaku následně po sklizni čerstvých rajčat zrajících na slunci v EU.

Díky šetrnému odpařování vody ve vakuu dokážeme zachovat maximum chuti i živin a zároveň připravit originální recepturu kečupu s poměrem protlaku tak, aby odpovídal většímu objemu čerstvých rajčat, než je objem kečupu.