Panenkové hody na Rohlíku

Panenkové hody na Rohlíku

Udělejte si víkendové hody s panenkou. Právě nyní můžete na Rohlíku koupit exkluzivní vepřovou panenku za nejvýhodnější cenu, 189,- Kč za 1 kg toho nejdelikátnějšího masa, které je považováno za nejdražší a nejoceňovanější část vepřového. Neváhejte ani minutu a inspirujte se našimi recepty na váš víkendový stůl s panenkou.

O vepřové panence

 
divider

Vařte s panenkou aneb ty nejlepší recepty na víkend

Na bylinkách, marinovaná, pečená nebo jen tak v sendviči, panenka chutná vždy skvěle. Díky výhodné ceně si jí tento víkend můžete zkusit na všechny způsoby. Staňte se na víkend mistrem kuchařem ve své vlastní kuchyni. 

 

Šťavnatá vepřová panenka

 

1. Panenku rozdělte na tři části. Ve vyšší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte kousky panenky ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Díky tomu zůstane maso uvnitř šťavnaté.

 

2. Předehřejte si troubu na 190 °C. Panenku přesuňte do zapékací misky, osolte ji a opepřete. Dejte ji zapéct max. na 10 minut.

 

3. Hotovou panenku nařezejte na plátky. Uvnitř musí být ještě růžová, pak je správně měkká a šťavnatá.

 

4. Tip: Podávejte ji se zeleninovým salátem nebo bramborami či pečenou zeleninou.

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

 

1. Panenku rozdělte na tři části. Ve vyšší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte kousky panenky ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Díky tomu zůstane maso uvnitř šťavnaté.

 

2. Předehřejte si troubu na 190 °C. Panenku přesuňte do zapékací misky, osolte ji a opepřete. Dejte ji zapéct max. na 10 minut.

 

3. Mezitím si pokrájejte cibuli nadrobno. Osmahněte ji v pánvi až zesklovatí, přidejte na plátky pokrájené žampiony, chvíli orestujte, zalijte smetanou, osolte, opepřete. Snižte plamen a míchejte omáčku do zhoustnutí.

 

4. Hotovou panenku nařezejte na plátky, uvnitř musí být ještě růžová. Plátky masa vmíchejte do omáčky.

 

5. Tip: Podávejte s bramborovou kaší. Do omáčky můžete vmíchat navíc hrášek.

 
 

Panenka s vypečenou slaninou a česnekem

 

1. Panenku obalte plátky slaniny (400 g) a pomocí vidličky udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy 20 x 30 cm.

 

2. V misce smíchejte sojovou omáčku, cibuli, česnek, balsamiko, sůl a cukr. Promíchejte nalijte na vepřové. Vložte zapékací mísu s vepřovým do lednice a nechte tři hodiny marinovat. Maso občas polijte omáčkou.

 

3. Předehřejte troubu na 150 °C. Pečte, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne 75 °C, přibližně 1 až 2 hodiny.

 

4. Pokud maso ještě nebude mít správnou teplotu a slanina začne hnědnout, zakryjte vršek mísy alobalem.

 

5. Po upečení vyndejte a nechte pár minut odpočívat, než budete vepřové krájet.