Panenkové hody na Rohlíku
![Panenkové hody na Rohlíku](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=1230,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/135/135-1511369567.jpg)
Udělejte si víkendové hody s panenkou. Právě nyní můžete na Rohlíku koupit exkluzivní vepřovou panenku za nejvýhodnější cenu, 189,- Kč za 1 kg toho nejdelikátnějšího masa, které je považováno za nejdražší a nejoceňovanější část vepřového. Neváhejte ani minutu a inspirujte se našimi recepty na váš víkendový stůl s panenkou.
O vepřové panence
![](https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/divider/5225/5225-1511383224.jpg)
Vařte s panenkou aneb ty nejlepší recepty na víkend
Na bylinkách, marinovaná, pečená nebo jen tak v sendviči, panenka chutná vždy skvěle. Díky výhodné ceně si jí tento víkend můžete zkusit na všechny způsoby. Staňte se na víkend mistrem kuchařem ve své vlastní kuchyni.
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/image/5145/5145-1511382273.jpg)
Šťavnatá vepřová panenka
1. Panenku rozdělte na tři části. Ve vyšší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte kousky panenky ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Díky tomu zůstane maso uvnitř šťavnaté.
2. Předehřejte si troubu na 190 °C. Panenku přesuňte do zapékací misky, osolte ji a opepřete. Dejte ji zapéct max. na 10 minut.
3. Hotovou panenku nařezejte na plátky. Uvnitř musí být ještě růžová, pak je správně měkká a šťavnatá.
4. Tip: Podávejte ji se zeleninovým salátem nebo bramborami či pečenou zeleninou.
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,w=300,h=300,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/grocery/products/727439/727439-1504457673.jpg)
Kotányi Mořská sůl mlýnek
Vepřová panenka s houbovou omáčkou
1. Panenku rozdělte na tři části. Ve vyšší pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmahněte kousky panenky ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Díky tomu zůstane maso uvnitř šťavnaté.
2. Předehřejte si troubu na 190 °C. Panenku přesuňte do zapékací misky, osolte ji a opepřete. Dejte ji zapéct max. na 10 minut.
3. Mezitím si pokrájejte cibuli nadrobno. Osmahněte ji v pánvi až zesklovatí, přidejte na plátky pokrájené žampiony, chvíli orestujte, zalijte smetanou, osolte, opepřete. Snižte plamen a míchejte omáčku do zhoustnutí.
4. Hotovou panenku nařezejte na plátky, uvnitř musí být ještě růžová. Plátky masa vmíchejte do omáčky.
5. Tip: Podávejte s bramborovou kaší. Do omáčky můžete vmíchat navíc hrášek.
![](https://www.rohlik.cz/cdn-cgi/image/f=auto,q=75/https://cdn.rohlik.cz/images/microsite/image/5155/5155-1511382312.jpg)