Slide 1 of 2

Brambory konzumní pozdní salátové typ A, balení

2 kg
44,90 Kč 22,45 Kč/kg
Země původu: Česká republika, Německo, Francie,

Brambory jsou jednou z nejvýznamnějších zemědělských plodin; větší význam pro lidskou výživu mají pouze pšenice, rýže a kukuřice. Původní oblastí výskytu jsou podhorské a horské oblasti And v dnešním Peru. V současné době se pěstují jako zemědělská plodina prakticky po celém světě s výjimkou tropů, arktických a subarktických oblastí.
Běžné konzumní brambory obsahují přibližně 24 % sušiny, z toho zhruba 75 % tvoří škrob, cca 2 % rozpustné cukry, 5–10 % bílkoviny a cca 0,4 % tuk. Hlízy dále obsahují významná množství kyseliny citrónové, polyfenolů, minerálních látek a vitamínů C, B2, B2 a PP. Obsah vitamínu C kolísá v závislosti na době a způsobu uskladnění brambor.

Použití

Varný typ A - tyto brambory jsou po uvaření tuhé a pevné, nerozvaří se, jsou jen velmi slabě moučnaté a mají jemnou až středně jemnou dužinu. Bývají menší, kratší a kulatější než ostatní druhy brambor. Vaří se ve slupce a jsou ideální zejména do salátů, nebo jako příloha.

Skladování

Ideální teplota pro skladování brambor je 2 - 8°C.

Složení

Brambory konzumní pozdní salátové
Odrůda Anuschka
Typ A
I. jakost