Batát – sladká brambora (oranžomasá) volná 1 ks

cca 500 g
cca 32,45 Kč 64,90 Kč/kg
Země původu: Egypt, USA,

Batáty, které si oblíbíte pro jejich sladkou chuť.

Batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny. Abyste získali z batátů co nejvíce výživných látek, konzumujte je i se slupkou. 

Použití

Batáty se používají jako klasické brambory, lze je také přidávat do sladkých pokrmů nebo krémů.

Tip! Připravte si s námi výborné batátové noky.

Batáty pokrájejte na větší kousky a nechte vařit v osolené vodě po dobu 15 minut do změknutí. Vychladlé batáty propasírujte, osolte, opepřete, přidejte vajíčko, nasekané bylinky (petržel, libeček) a vše pořádně promíchejte. Ke směsi přisypejte postupně hladkou mouku.

Těsto rozdělte na několik částí a na pomoučeném vále vyválejte z každé části váleček o průměru 1,5 cm. Jednotlivé válečky vyrovnejte k sobě a pokrájejte na velikost noků. Vložte do vroucí osolené vody cca na 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Scezené, okapané noky přidejte do rozpálené pánve s trochou oleje a opečte je dozlatova.

Podávejte za tepla jako přílohu k masovým pokrmům s omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Uchovávejte při teplotě 13–16 °C při vlhkosti 75–80 %. Neskladujte v chladničce, vznikl by tvrdý střed a nepříjemná chuť.