Mlékárna ValMez Acidofilní mléko plnotučné 3,6%

500 ml
19,90 Kč 39,80 Kč/l
Český původ na rohlíku
Země původu: Česká republika,

Kysaný mléčný výrobek, který obsahuje probiotické kultury (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus). Je vhodné pro všechny věkové kategorie. Obsahuje 3,6 % tuku.

O výrobci

Tradice výroby mléka a mléčných výrobků na Valašsku sahá hluboko do historie. Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena již v roce 1936 jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Tento spolek reprezentovalo 9 - 12 větších zemědělců z oblasti kolem Valašského Meziříčí.

Zakladatelem této mlékárny byl pan Vilém Frank, který byl jejím správcem a ředitelem až do roku 1960. Počáteční zpracovatelská kapacita byla přibližně 500 litrů denně. Kromě mléka se vyrábělo i mléko samovolně zkysané, máslo a tvarohové pomazánky. V roce 1948 se po zavedení národní správy vyměnilo zastaralé výrobní zařízení hnané transmisí za modernější zařízení. V roce 1954 byla provedena pouze rekonstrukce výrobních kapacit, která zvýšila zpracovatelskou kapacitu na 25 000 litrů denně.

Skladování

Uchovávejte při teplotě 2°C - 8°C. Po otevření spotřebujte.

Výrobce

Mlékárna Valašské Meziříčí s r.o.
Zámecká 2/57,  Krásno nad Bečvou
757 27  Valašské Meziříčí

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 4 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mléko
Mléčná kultura
Probiotická kultura
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacteria
Streptococcus thermophilus

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota259 kJ/62 kcal
Tuky3.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.4 g
Sacharidy3.9 g
z toho cukry3.9 g
Bílkoviny3.3 g
Sůl0.1 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko