Samir Zelí kysané červené, sáček
500 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Samir kysané zelí červené ve slaném nálevu.
Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno pomocí bakterií mléčného kvašení. Je charakteristické svou kyselou chutí, která je způsobena kyselinou mléčnou jež vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí.
Použití
Někdo ho rád jí samotné, někdo naopak volí tepelnou úpravu. Je ideální přílohou k masitým pokrmům.
Tip! Připravte si s námi tradiční plněné knedlíky s uzeným masem a zelím.
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12–16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky. Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným zelím. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zcezené zelí, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a vše smícháne dohromady. Dochutíme dle chutí.
Přejeme dobrou chuť.
Celková hmotnost obsahu je 500g a z toho celková hmotnost pevného podílu je 350g.
O výrobci
Kysané zelí Samir se vyrábí tradiční metodou přirozeného mléčného kvašení nakládáním krouhaného hlávkového zelí za přídavku soli a kmínu. Začíná to výběrem a vypěstováním správné odrůdy hlávkového zelí a končí dokonale zabaleným sáčkem kysaného zelí a jeho rozvozem k zákazníkovi.
Společnost se stala v listopadu 2003 držitelem certifikátu ČSN EN ISO 9001:2001, který ji zavazuje k dodržování vysoké kvality výrobků, kompletnosti služeb a solidnímu jednání. V roce 2002 uzavřeli smlouvu o sdruženém plnění s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, a.s. Podle této smlouvy je společnost zapojena do Systému sdruženého plnění EKO-KOM a plní tak své povinnosti zajistit zpětný odběr a využití odpadu z obalů.
Skladování
Skladujte v chladu do 10 °C, chraňte před světlem. Po otevření urychleně spotřebujte. Spotřebujte do data vyznačeném na obalu.
Výrobce
Samir Kysané Zelí s.r.o.
Masarykova 374
411 56 Bohušovice nad Ohří
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Zelí červené |
Jedlá sůl |
Kmín |
Konzervant |
E202 - Sorban draselný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 97 kJ/23 kCal |
Tuky | 0.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 4.6 g |
z toho cukry | 0.2 g |
Bílkoviny | 0.8 g |
Sůl | 1.09 g |
Vláknina | g |