Tuřanské bílé kysané zelí, sáček

500 g
25,90 Kč 51,80 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

1000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Tuřanské kysané zelí oblíbené nejen na jižní Moravě. Má dlouholetou tradici a charakteristickou chuť. Hlávky zelí jsou pěstovány v deltě řeky Svitavy.

Tuřanské kysané zelí má certifikát HACCP (garantovaná kvalita pro použití v potravinářství) a také národní ocenění Klasa, které uděluje Ministerstvo zemědělství ČR. Mimo jiné bylo zvoleno Zelím roku 2015 a získalo ocenění časopisu dTest za nejlepší české zelí.

Jak se zelí zpracovává?

V Agro Brno Tuřany začínají jarním výšlapem do polí, kde sází sazeničky, o které se následně starají vydatným zavlažováním především v horkých letních měsících. Zdejší úrodná půda se vyznačuje specifickým složením, které dává pěstovanému zelí jedinečné vlastnosti. Sklizené zelí se následně zpracovává v jejich zelárně, která navazuje na dlouholetou a úspěšnou tradici tohoto zelinářského odvětví na jižní Moravě. Vlastní sklizeň a zpracování jsou prováděny jednak pomocí nejmodernějších technologií, jako například automatický vyvrtávač košťálů, ale i s využitím tradičních postupů jako šlapání suroviny v kvasných kádích.

  • hmotnost pevného podílu: 350 g
  • baleno v ochranné atmosféře CO2

Použití

Někdo ho rád samotné, někdo naopak volí tepelnou úpravu. Toto kysané zelí je ideální přílohou k masitým pokrmům a hodí se i do polévek.

Po otevření obalu výrobek spotřebujte do 24 hodin.

O výrobci

AGRO Brno – Tuřany, a.s. je společnost, která navazuje na dlouholetou a úspěšnou tradici svých předchůdců v oblasti zemědělské výroby, pěstování květin a okrasného školkařství. Trvale nabízí největší výběr rozmanitých druhů hrnkových květin, bylinek a okrasných dřevin na Moravě. Společnost sídlí v městské části Brno – Tuřany a jimi obdělávaná úrodná půda, výrobní a prodejní areály se nacházejí především na jihovýchodním okraji města Brna. Rozsah jejich
podnikatelských aktivit zahrnuje zahradnickou výrobu, klasickou zemědělskou výrobu.

Skladování

Skladujte při teplotě do 10 °C. Spotřebujte do data uvedeného na podélném sváru

Výrobce

AGRO Brno – Tuřany, a.s.
Dvorecká 521/27
620 00 Brno
Česká republika

Složení

Bílé zelí
Nálev
Pitná voda
Sůl
Konzervant disiřičitan sodný
Kmín

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota64 kJ/15 kCal
Tuky0.1 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.1 g
Sacharidy1.7 g
z toho cukry1.7 g
Bílkoviny0.4 g
Sůl1.7 g
Vláknina3.5 g