Acylcoffin

ACYLCOFFIN 450MG/50MG Tableta 10

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
99,90 Kč 99,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Acylcoffin je vícesložkový přípravek tlumící bolest a snižující horečku, ve kterém účinek kyseliny acetylsalicylové zesiluje kofein. Předpokládá se, že kofein mírní bolesti hlavy hlavně tam, kde se při jejich vzniku uplatňují cévní mechanismy. Dospělí a dospívající starší 16 let mohou užívat přípravek při bolestech hlavy, kloubů a svalů provázejících chřipková onemocnění, bolesti zubů, bolesti zad a při bolestech spojených s horečnatými stavy, zejména při náhlém onemocnění dýchacích cest chřipkového charakteru. Po doporučení lékařem se přípravek může užívat při bolestech nervů.

Léčivými látkami jsou kyselina acetylsalicylová 450 mg (acidum acetylsalicylicum) a kofein 50 mg (coffeinum) v 1 tabletě. Pomocnými látkami jsou bramborový škrob a mastek.

Dávkování: Nedoporučí-li lékař jinak, obvyklé dávkování u dospělých a dospívajících od 15 let jsou 1-2 tablety každých 4?8 hodin. Maximální denní dávka 8 tablet se nesmí překročit. Minimální odstup mezi jednotlivými dávkami jsou 4 hodiny.

Kontraindikace: V průběhu prvního a druhého trimestru těhotenství nesmí být přípravek podáván, pokud to není zcela nezbytné. V období kojení se může přípravek užívat pouze na doporučení lékaře. Kofein v mateřském mléku může mít stimulační efekt na kojené dítě. Děti a dospívající do 16 let mohou užívat přípravek Acylcoffin pouze po doporučení lékařem. Pozorně čtěte příbalovou informaci.

Výrobce: Sanofi

EAN: 8584005110206

SUKL kód: 9

Farmakoterapeutická skupina: Kyselina acetylsalicylová, kombinace kromě psycholeptik

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek