Maniok 1 ks

cca 460 g
cca 45,64 Kč 99,90 Kč/kg
Země původu: Kolumbie,

Ochutnejte maniok, který vás překvapí svou nasládlou chutí.

Maniok svou chutí připomíná sladké brambory. Vyznačuje se velmi atraktivním látkovým složením, nejen díky přítomnosti škrobu, ale i díky množství bílkovin. 

Použití

Podobně jako brambory se i maniok může uvařit, osmažit nebo opéct. Například v Indonésii se maniok připravuje buď jako zeleninová příloha, strouhaný k výrobě placek nebo sušený a mletý jako mouka. Mouka se klasicky používá jako příměs do pečiva nebo k zahuštění omáček a polévek. 

Ze strouhaného manioku se vyrábí placky, které se konzumují na slano se sýrem a šunkou nebo na sladko s marmeládou, podobně jako lívance. Po alkoholovém kvašení se z manioku destiluje pálenka a vyrábí pivo.

Tip! Připravte si s námi výbornou přílohu k masu, hranolky z manioku.

Oloupejte hlízu a vložte ji cca na 20 minut do vroucí vody, aby změkla. Poté maniok nakrájejte na hranolky. Smažte cca deset minut (podle velikosti) na pánvi dozlatova.

Hodí se k jakémukoliv typu masa.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Maniok skladujte v chladu.