Meloun cukrový Galia 1 ks

cca 1,41 kg

cca

 95,85 Kč 67,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

300+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Meloun Galia je hybrid žlutého melounu a melounu cantaloupe. Patří mezi aromatické melouny, jeho vůně je výrazně cukrová stejně jako jeho chuť. 

Použití

Přestože se u nás tento meloun konzumuje především v čerstvém stavu a samotný, má velmi široké použití. Hodí se do ovocných salátů, velmi dobře se kombinuje s kyselejším a barevným ovocem jako je rybíz, jahody, borůvky či citrusy. Lze jej použít i do zeleninových salátů a předkrmů.

Zejména v kombinaci s lososem, proscciutem nebo jiným marinovaným či sušeným masem je nejběžnějším, osvědčeným, středomořským předkrmem. Meloun galia se dá použít i do moučníků jako náplň nebo strouhaný jako příměs do těsta, kterému dodá vláčnost a aroma. V přímořských oblastech se také často používá do krémových polévek. V neposlední řadě je skvělý do čerstvých džusů, koktejlů a zmrzlinových pohárů.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Tento meloun můžete využít například v receptu na melounový salát.

Skladování

Meloun vcelku lze skladovat i několik týdnů v chladných, temných a suchých místech. Během této doby stále probíhá zrání. U melounů s porušenou kůrou dochází k rychlému kažení.

Složení

Kalibr 6