Ecoproduct
Ecoproduct BIO Hovězí maso hrudí s kostí
cca 0,8 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Maso z hrudní části patří do kategorie předního hovězího masa. Poskytuje dobře prorostlé a velice chutné maso s vyšším obsahem vaziva.
- Zabaleno: ve vakuu
- Suché zrání: 8–12 dní
Maso ve společnosti ecoproduct zraje 8–12 dní. Zrání je suché. Původ masa je z ČR. Maso pochází z mladého býka do 24 měsíců nebo býka starého maximálně 30 měsíců, z jalovice velmi výjimečně.
Hovězí hrudí se rozděluje na tři části. Přední hrudí, které je známé rovněž pod názvem špička, se vyznačuje vysokým podíle prorostlého masa a obsahuje méně kostí. Střední část hrudí zahrnuje hrudní kost a je silně pokryto tukem. Zadní část je nejlibovějším hrudím a obsahuje nízký podíl kostí.
U produktů firmy ecoproduct si můžete být jisti nejvyšší kvalitou. Klade velký důraz na výběr jednotlivých kusů dobytka a maximálně dbá o citlivé a humánní zacházení se zvířaty.
Použití
Hrudí je ideálním masem pro přípravu silných vývarů, kdy vařené maso můžeme použít rovněž do polévky. Lze jej však připravit i pozvolným pečením či dušením. Znalci masa dokáží toto maso využít také při přípravě rolád.
Skvělou volbou je dušené hovězí hrudí s mrkví. Zkuste si jej uvařit podle následujícího receptu:
Hovězí hrudí očistíme, osušíme a ze všech stran vydatně osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme přes noc odležet do lednice. Mrkev oloupeme a nakrájíme na dílky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme nadrobno.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme slaninu a krátce orestujeme. Přidáme mrkev s cibulí, osolíme, přidáme koření a orestujeme dozlatova. Na zeleninu dáme nasolené hrudí, zalijeme vodou, zakryjeme poklicí a společně dusíme do změknutí. Když je maso měkké, vylovíme koření, odkryjeme a vydusíme na hustší šťávu. Ihned podáváme, ideálně s vařeným bramorem.
O výrobci
Ecoprodukt s.r.o. je společnost rodinného typu opírající se o zázemí vlastní biofarmy. Snaží se svým zákazníkům zprostředkovat kvalitní potraviny, a to jak z vlastní produkce - z farmy Jelcovy Lhotky, tak z dalších ekofarem v regionu.
Společnost se specializuje na prodej vyzrálého hovězího, jehněčího masa a dalších produktů v bio kvalitě. Celý proces výroby masa od nákupu živého skotu po konečný prodej zákazníkům je zcela v jejich rukou, a proto mohou svým zákazníkům garantovat nejvyšší kvalitu zboží.
Kladou velký důraz na výběr jednotlivých kusů skotu a maximálně dbají o citlivé a humánní zacházení se zvířaty, jak během přepravy, tak během porážky. Zvířata se před porážkou nechávají uklidnit, takže hladina stresových hormonů v mase není zvýšená jako u konvenčního hovězího a maso je proto měkčí a zdravější.
Původ masa
Maso v bio kvalitě pochází výhradně z ekologických chovů speciálních masných plemen. Zvířata jsou krmena rostlinnou stravou a s pesticidy a umělými hnojivy se nikdy nesetkají. Nesnaží se vylepšit chuť, vůni, vzhled či trvanlivost chemickými náhražkami a cizorodými látkami, zatěžujícími lidský organismus. Do rukou spotřebitelů se dostávají kvalitní přírodní potraviny, které běžné maso předčí nejen kvalitou, ale i chutí a vzhledem.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Brisket - hovězí hrudí s kostí bio |