Tátův sad
Tátův sad Cider višňový
330 mlBĚŽNĚ ČERSTVÉ 27 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Ochutnejte jedinečný višňový cider vyrobený tradičním způsobem - fermentací čerstvého jablečného a višňového moštu.
Začátkem léta, když dozrávají višně, se višňový mošt kvasí. Na podzim pak mošt jablečný. A po dvou letech zrání se tyto dvě fermentované šťávy blendují. Tak vzniká lahodný višňový cider.
Višňový cider se špetknou třtinového cukru pro kulatější kyselinku. Potěší kdykoli během dne.
Obsah alkoholu 6,2 %.
Proč jsou cidery Tátův sad výjimečné?
Cidery vynikají až dvouletým zráním, díky kterému získávají svou nezaměnitelnou vyváženou chuť. Jan Abt si zakládá na pečlivém a tradičním postupu při výrobě a také na tom, aby použité suroviny ani samotné výrobky nebyly chemicky ošetřovány. Sám na to dohlíží po celý proces výroby – od sklizně jablek, přes lisování, fermentaci, zrání až po samotné plnění.
Použití
Nejlépe chutná vychlazená.
O výrobci
Tátův sad je značka, pod kterou Jan Abt se svou rodinou vyrábí řemeslné cidery, limonády a mošty od roku 2014. Manželé Abtovi v roce 2004 opustili rodné velkoměsto, koupili rozpadlý statek ve středočeské Líšnici a během několikaleté rekonstrukce přemýšleli, jak se živit v místě, které se jim stalo novým domovem. Při jedné z cest po Normandii a Bretani jim zachutnal cider. A protože se shodli, že jablko do české krajiny odjakživa patřilo, bylo rozhodnuto.
Postupně vysázeli 9 hektarů sadů původních odrůd jabloní na vysokokmenných podnožích spolu se speciálními anglickými a francouzskými odrůdami, které jsou pro výrobu dobrého cideru nezbytné. Nakoupili základní vybavení a v roce 2014 vyrobili prvních 12 tisíc litrů na zahradním hydrolisu. Dnes hospodaří na více než 30 hektarech luk a sadů v ekologickém režimu, s respektem k přírodě, a s láskou vyrábí kromě cideru i limonády a mošty.
Skladování
Skladujte v chladu a vyvaruje přímému slunečnímu světlu. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Jan Abt
Líšnice 17, 252 10
Trvanlivost
Složení
Fermentovaný jablečný mošt |
Fermentovaná višňová šťáva |
Jablečná šťáva |
Třtinový cukr |
Voda |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |