
Naše maso
Naše maso beef salsiccia
ca. 0.52 kg3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Čerstvá hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Čerstvá salsiccia z čestru je varianta z hovězího masa (krk, žebro, hrudí a lůj) s trochou pepře a solí, naražená do skopového střívka, se hodí na opékání a grilování.
Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tísíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se do čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.
Balení obsahuje 10 klobásek (500 g). Baleno v ochranné atmosféře.
.jpg)
Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Čerstvou salsicciu opékejte nebo grilujte pozvolna a krátce, při vysoké teplotě by rychle popraskala. Při opékání se mírně nafukuje, až v jednom momentě lehce praskne, a pak se začne zase pomalu smrskávat. To už ji stáhněte a nechte chvíli odpočinout.
Pokud ji chcete přimíchat do těstovin nebo rizota, opečte ji a pak nakrájejte. Jestliže chcete použít jen její obsah (dílo), pak salsicciu po celé délce nařízněte, stáhněte střívko a dále zpracovávejte podle zvoleného receptu.
Nebo se inspirujte třemi recepty, které jsme společně s pány Kšánou a Skopcem z AMASA společně připravili!
Tip! Pokud budete salsiccu tak jako Italové podávat k těstovinám, trochu ji dosolte. Italské varianty jsou obvykle slanější.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Hovězí maso | 94 % |
| Hovězí lůj | 4 % |
| Jedlá sůl | |
| Černý pepř | |
| Přírodní obal skopové střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 990 kJ/234 kCal |
| Fats | 18 g |
| including saturated fatty acids | 8.5 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 18 g |
| Salt | 1.2 g |
| Fibre | 0 g |