BioOrto BIO Extra panenský olivový olej Peranzana

500 ml
BIO
 449,90 Kč 899,80 Kč/l
Země původu: Itálie,

Utopte v něm třeba pečivo!

Pro křupavý chléb byste zemřeli? Utopte ho radši první. A nejlépe v tomhle výběrovém olivovém oleji ze srdce Apulie.

Ochutnejte tento unikátní organický extra panenský olivový olej "Monokultivar Peranzana".

  • Kultivar: Peranzana
  • Místo výroby: Olivové háje na venkově v Apriceně (Fg), Itálie
  • Období sklizně: říjen, listopad
  • Lisováno za studena (max. 24 °C)
  • Kyselost: 0,28 % kyselina olejová
  • Peroxidy: 9 meq O2/kg oleje

Rovnováha mezi jeho hořkostí a kořenitostí, jeho umírněná ovocnost a nízká úroveň kyselosti z něj činí jeden z nejcennějších extra panenských olivových olejů. Má plnou a podmanivou vůni a vydává aroma nezralých rajčat a aromatických bylin.

Použití

Je dokonalým doplňkem jemných pokrmů a skvěle se hodí k rybám, tataráku, korýšům a salátům.

O výrobci

BioOrto je jednou z hlavních evropských společností na organickém trhu ve zpracování ovoce, zeleniny a olivového oleje. Odhodlaná povaha rodiny Passalacqua se dá vysledovat až do jejího horského původu. Získání úrodné půdy, která nyní produkuje zeleninu a ovoce BioOrto, vyžadovalo obětování a tvrdou práci. BioOrto se stalo značkou, která je v celé Evropě synonymem pro vysoce kvalitní bio ovoce a zeleninu. Po pečlivé studii odrůd je prokázáno, že rajčata BioOrto obsahují dvojnásobné množství lykopenu než jiná rajčata na trhu.

Společnost je držitelem certifikátů: Global Gap Certification Biological REG.834/07, BioSuisse, HACCP, BRC, IFS, FDA, FSMA. Certifikáty se týkají kvality potravin, jejich bezpečnosti, správné výrobní a hygienické praxe, ochrany rostlin, práce a životního prostředí.

Skladování

Skladujte na chladném a tmavém místě. Spotřebujte do 18 měsíců od data lahvování.

Výrobce

BioOrto Soc. Coop. Agr.
Località Posta dei colli
71011 Apricena 
Itálie